Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kurdiske og syriske soldater i felles kamp

Syriske regjeringsstyrker og kurdiske styrker kjemper sammen mot tyrkiskstøttede syriske opprørere langs frontlinjen i Nord-Syria, melder SOHR.

KJEMPER SAMMEN: Syriske regjeringssoldater skal kjempe side om side med kurdiske styrker langs frontlinjen i Ain Issa i Syria, hevder eksil- og aktivistgruppa SOHR. Her fra Ain Issa tidligere i uka, da syriske regjeringsstyrker ankom området. Foto: Reuters / NTB Scanpix
KJEMPER SAMMEN: Syriske regjeringssoldater skal kjempe side om side med kurdiske styrker langs frontlinjen i Ain Issa i Syria, hevder eksil- og aktivistgruppa SOHR. Her fra Ain Issa tidligere i uka, da syriske regjeringsstyrker ankom området. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Kampene foregår nordøst for byen Ain Issa, melder eksil- og aktivistgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) onsdag.

Det skal være første gang i løpet av den åtte år lange krigen i Syria at kurdiske styrker gjør felles sak med syriske regjeringsstyrker mot en felles fiende.

RØMMER: Fem medlemmer av IS skal angivelig ha klart å rømme fra fengselet Navkur. Video: Syrian Defence League (SDF). Vis mer

SOHR melder om harde sammenstøt nær motorveien M4 – som knytter de viktigste kurdiskbefolkede områdene med storbyen Aleppo og middelhavskysten.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har samtidig gitt beskjed om at militæroffensiven nordøst i Syria ikke kommer til å opphøre før Tyrkia har nådd sine mål.

Syriske regjeringssoldater har de siste dagene blitt sendt til Manbij, Tal Tamr, Ain Issa og Tabqa. Det er den største utplasseringen av regjeringsstyrker i området siden hæren trakk seg ut av områder med kurdisk befolkningsflertall i 2012 og den kurdiske YPG-militsen tok full kontroll.

Utplasseringen har skjedd etter at kurderne inngikk en avtale med regimet i Damaskus om at regjeringssoldater skulle komme dem til unnsetning i møte med den tyrkiske offensiven.

Avtalen ble inngått som følge av at USAs president Donald Trump besluttet å trekke amerikanske soldater ut av det nordøstlige Syria etter at de hadde vært alliert med kurdiske styrker i kampen mot IS.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media