ISLAMISTER:Opprørere fra Den Islamske Staten i Irak og i Levanten (ISIL) står vakt ved en kontrollpost i Mosul, nord i Irak. De sunnimuslimske opprørerne har med sin lynoffensiv erobret flere byer og inntatt store områder i de hovedsakelig sunniarabiske provinsene nord for Bagdad. Foto: REUTERS / Scanpix
ISLAMISTER:Opprørere fra Den Islamske Staten i Irak og i Levanten (ISIL) står vakt ved en kontrollpost i Mosul, nord i Irak. De sunnimuslimske opprørerne har med sin lynoffensiv erobret flere byer og inntatt store områder i de hovedsakelig sunniarabiske provinsene nord for Bagdad. Foto: REUTERS / ScanpixVis mer

Kurdiske styrker slo tilbake ISIL-angrep

Kurdiske militære styrker har stanset radikale islamisters offensiv like nord for Bagdad og tar nå ansvar for sikkerheten i området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprørere fra islamistgruppa Den Islamske Staten i Irak og i Levanten (ISIL) angrep en kontrollpost i utkanten av fylket Diyala nord for Iraks hovedstad, Bagdad, natt til fredag, men møtte motstand fra kurdiske Peshmerga-styrker, opplyser talsperson Anwar Hussein til lokale medier.

- Peshmerga er nå fullt ansvarlig for sikkerheten i området etter at militæret og politiet trakk seg tilbake, sier han.

Hussein legger til at Peshmerga, som er kurdernes egne militære styrker, har ankommet byen Jalula i Diyala for å styrke sikkerheten der.

De sunni-muslimske opprørerne har med sin lynoffensiv inntatt store områder i de hovedsakelig sunni-arabiske områdene nord for Bagdad. De har erobret fylkeshovedstedene Tikrit i Salaheddin og Mosul i Nineve. Frykten er stor for at de også vil forsøke å innta Bagdad.

(NTB-DPA)