Kurerer eksamensskrekk

TRONDHEIM (Dagbladet): Nå kan du gå på kurs for å bli kvitt eksamensskrekk. Etterpå skal du kunne kurere deg selv på bare fem minutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er fysioterapeut Roald Aasbø og «oppmuntrer» Mats Uldal som har satt seg fore å kurere studentenes angst for eksamen. Ifølge Høgskoleavisa i Trøndelag skal de holde et tre timers kurs på universitetssenteret i Trondheim.

- Teknikken er så enkel at hvem som helst kan lære den, og resultatene har vist seg så utrolige at jeg knapt tør tro på dem selv, sier Roald Aasbø.

Han han privat praksis i Trondheim, men kaller seg like gjerne kinesiolog. Nå går han i kompaniskap med Mats Uldal, som kaller seg «oppmuntrer», og er direktør i Global Institute of TFT, som driver med såkalt «tankefeltterapi».

Behandlingen

- Terapien virker ikke bare mot eksamensskrekk, men også andre fobier, psykiske traumer og generelt stress, mener Aasbø.

Behandlingen foregår både fysisk og mentalt: Man banker på bestemte akupunkturpunkter på kroppen, samtidig som klienten tenker intenst på det psykiske problemet.

- Behandlingen virker ikke på alle, men den hjelper åtte av ti klienter i løpet av en til fem konsultasjoner, sier Aasbø.

Skepsis

En av landets fremste fobi-eksperter, professor K. Gunnar Götestam, sier til Høgskoleavisa at det trolig ikke er fobier Aasbø behandler, men enkle og naturlige angstreaksjoner.

- At angst, fobier, depresjoner og traumer skal forsvinne i løpet av minutter, er ignoranse, i beste fall naivitet, mener Götestam.

Aasbø forstår skepsisen, men sier den skyldes liten innsikt i metoden.