Kuriosa-året

Alt var ikke bare trist i 2001. Les de latterligste nyhetene!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jo da, 2001 handlet om valg og bryllup, drapssaker og konkurser. Men de gode historiene, de du leste med et lite smil i munnviken eller et stort latterbrøl, dem har du vel ikke glemt?

Fiskehistorier vandrer gjerne langt, i hvert fall var det tilfellet med historien om den blinde torsken Toralf, som i vinter ble omtalt i medier fra Sør-Afrika til Japan fordi han gikk 40 ganger i rusa til hobbyfisker Harald Hauso i Hardanger.

Rusa var nemlig et greit sted å finne mat for den blinde torsken. Slikt gjør jo inntrykk, og Toralf ble brakt til Atlanterhavsparken i Ålesund for å reddes. Men akk, tross fast karakter og seighet gikk han til slutt bort, Toralf altså, som for øvrig var oppkalt etter en storkjeftet ordfører i Ullensvang.

Å legge seg med buken i været sånn uten videre er vel heller ikke Skattedirektoratets varemerke. Da Manpower-vikaren Ken Jensen (26) i vår fikk 650 millioner kroner i skattesmell etter et år da han knapt hadde tjent en krone, var nemlig Skattedirekto ratet slett ikke overbevist om at det skyldtes en feil.

- Det er sjelden vi gjør feil, sa skattedirektør Bjarne Hope.

Men en Manpower-vikar med inntekt på nærmere 25 millioner kroner er kanskje heller ikke så vanlig.

Så kom sommeren med sol og båtliv, ikke minst langs det blide Sørlandet. Skjønt han var vel mer overrasket enn blid, tyskeren som våknet opp utenfor kysten av Kristiansand noen timer etter at han god og full hadde tatt båten til en venn på vestkysten av Danmark, satt på autopiloten og sovnet.

Mens noen mer eller mindre frivillig havnet på sørlandskysten, dro den amerikanske journalisten Bruce Bawer på gårdsferie i Telemark, nærmere bestemt til Uppigard Natadal i Seljord. Det ble ingen suksess. Skuffet over bonden Dag Aanderaas manglende sjarm og service, øste Bawer sin frustrasjon ut i en artikkel i The New York Times. Ikke bare over Aanderaa, men også den norske bonden som mennesketype.

Det likte selvsagt ikke bonden i Seljord som svarte med å beskylde amerikaneren for bare å være interessert i hamburgere og sigaretter og dessuten kaste sneiper på tunet. Det satte fart på saken.

En professor i sosialantropologi forklarte pedagogisk at norsk gårdsferie kanskje ikke passer alle amerikanere, mens turistsjefen i Bø syntes det hele minnet mest om «Hotell i særklasse».

En av årets virkelige godbiter er historien om de to ungkarene Arne (73) og Øystein Tokvam (80) som fikk besøk av to strippere i sitt hjem i Flåm. Arne skulle en tur i butikken da han traff en yngre kvinne som var mer enn interessert i å avlegge ungkarene et hjemmebesøk. Kvinnen hadde knapt krysset dørstokken før blusen spratt opp. Svake protester fra Arne stanset ikke showet, og plutselig hang en annen kvinne om halsen på storebror Øystein.

Dansen målbandt ungkarene, men før de visste ordet av det var kvinnene forduftet, og sammen med dem guttenes pengeskap med 60.000 kroner. Et sjokk?

- Jo da, men for all del, sjokket ville nok blitt enda større dersom jeg hadde funnet to kvinnfolk i sengen, sa Arne.

Det var faktisk lenge siden brødrene hadde hatt så mye moro.

- Tyveriet må vi bare ta med godt humør. Vi ser på det som et skuespill. Skikkelig dyrt, men absolutt underholdende, forklarte Arne.

Med høsten kom også den årvisse stortingsmiddagen på Slottet. Festkledd fikk Carl I. Hagen haik med kona Eli til Slottet. Carl ble sluppet ut til blitzlampene, mens Eli ville fort hjem. Faktisk så fort at hun like godt valgte snarveien ned trappa på Slottsplassen.

- Det gikk veldig fort. Jeg skled ned trappene. Så ble det en «bump». Jeg merket at noe falt av, men kjørte bare videre, forklarte Eli etterpå.

Nå er ikke Fru Hagen den første som har «tatt snarveien» i bil ned fra Slottet, men ifølge slottsforvalter Thomas Willoch har det aldri tidligere skjedd før en fest, bare etter...

Så var det nok en gang desember og nedtelling til jul, og det er selvsagt ingen spøk. Derfor ringte også fem år gamle Jonas Carlson fra Beitstad i Nord-Trøndelag politiets nødnummer da han oppdaget at noen hadde brutt seg inn i luke nummer 17 på kalenderen hans. Jonas hadde nemlig lært nødnummeret i barnehagen og konkluderte raskt med at dette var en sak for politiet.

Etter nærmere undersøkelser viste det seg at innholdet i luke 17 likevel var urørt. Saken er nå henlagt på grunn av bevisets stilling.

(NTB-Kjetil Elsebutangen)

BLIND FISK: Den blinde torsken Toralf ble verdenskjent etter å ha gått 40 ganger i rusa til hobbyfisker Harald Hauso i Hardanger.
STRIPPET FOR EIENDELER: - Klart det er trist å bli frastjålet, men vi klarer ikke å la være å le heller. Det er lenge siden vi har hatt så mye moro, sa ungkarene Arne (73) og Øystein (80) Tokvam etter å ha blitt rundstjålet av strippere i sitt eget hjem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer