- Kursen kommer ikke til å gå opp. Det blir ingen penger av det uansett

Norsk gruveselskap falt 10 prosent på børsen.

TROR IKKE PÅ MIRAKEL: Investoren Arne Fredly har gitt opp Northland Resources. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
TROR IKKE PÅ MIRAKEL: Investoren Arne Fredly har gitt opp Northland Resources. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Obligasjonseierne i Northland Resources vedtok tirsdag restruktureringsplanen for det konkurstruede gruveselskapet.

Løsningen førte til at aksjen skjøt i været på Oslo Børs. På et tidspunkt var aksjen opp 88 prosent, men det roet seg mot slutten av dagen og aksjen endte til slutt opp 41 prosent til 48 øre.

Men gleden kan bli kortvarig og aksjen falt over 10 prosent på Oslo Børs onsdag formiddag. Aksjen falt videre utover dagen og endte ned 18,75 prosent til 39 øre.

- Kursen kommer ikke til å gå opp. Det blir ingen penger av det uansett, sier den Monaco-baserte investoren Arne Fredly til Finansavisen i dag.

Han har vært svært kritisk, og stemte nei til løsningen. Han hevder at mange her ikke vet sitt eget beste.

Investert ni milliarder I avstemningen som foregikk hos Norsk Tillitsmann tirsdag godtok et flertall av obligasjonseierne å gi fra seg første prioritets pant på Kaunisvaaragruven og tilhørende eiendeler som det har vært investert nesten ni milliarder kroner i.

De gamle obligasjonseierne kan bli tvangsinnløst med aksjer i 2016 og avhengig av kursen på det tidspunktet kan de tape rundt 1,6 milliarder kroner.

- Jeg har aldri sett et så stort tap for en førsteprioritetsobligasjon noen gang, sier Fredly til Finansavisen.

Selv ligger Arne Fredly an til å tape 3-4 millioner kroner på sin sikre investering. Han mener fortsatt at konkurs hadde vært en bedre løsning.

Urealistisk plan Planen er at jerngruven skal komme i produksjon og at det skal være 34 millioner dollar i kassen ved slutten av 2014, men planen synes urealistisk.

Planen som i går ble stemt gjennom krever et langvarig rally i prisen på jernmalm og et mirakel i markedet for å lykkes, skriver Finansavisen.

ÅPENT: Northland Resources utvinner jernmalm som fraktes over til Norge med tog og skipes ut fra Narvik . Her fra dagbruddet i Tapuli. Foto: Northland Resources
ÅPENT: Northland Resources utvinner jernmalm som fraktes over til Norge med tog og skipes ut fra Narvik . Her fra dagbruddet i Tapuli. Foto: Northland Resources Vis mer