Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- «Kursk» for farlig for norske dykkere

De norske dyphavsdykkerne fra Stolt slipper ikke inn i den forliste atomubåten «Kursk». Det er for farlig for nordmennene, sier den russiske visestatsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmennenes oppgave dersom evakueringen av de døde starter neste måned, blir å lede arbeidet og bistå med erfaring og nødvendig utstyr, samt å skjære opp hullene til de seks seksjonene i den havarerte ubåten der man antar å finne de 118 omkomne.

- Bergingen av likene er ikke ufarlig. Derfor får ikke de norske dykkerne lov til å komme inn i ubåten, sa Russlands visestatsminister Ilja Klebanov i dag.

Klebanov sa at havarikommisjonen, som han selv leder, fortsetter arbeidet med planene om å heve ubåten neste sommer. Mens den russiske atomenergiministeren, Jevgenij Adamov, tirsdag hevdet at det er bedre og sikrere å la «Kursk» ligge der den ligger.

Myndighetene ennå ikke har endelig bestemt om de vil forsøke å berge de døde sjøfolkene.

Spørsmålet er under vurdering, sa Klebanovi dag, og la til at det er sedvane verden over at de som omkommer på sjøen, ikke hentes opp, og at fartøyet betraktes som en gravplass.

(NTB)