Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- «Kursk» har oksygen nok til 25. august

Mannskapet på «Kursk» burde ha nok oksygen til ytterligere ni dager, og ikke 48 timer, slik det tidligere er antatt, sa marinesjef Valdimir Kurojedov i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Oksygenet om bord burde vare til 25. august, sa admiralen ifølge Interfax, og tilføyde at redningsarbeidet vil fortsette til da.

Dette er andre toner enn da Kurojedov i går sa at håpet svant fort for det innesperrede mannskapet siden oksygenet vil være oppbrukt fredag.

Luften kan allikevel være forurenset med kullos etter brann, eller med klorgass hvis sjøvann har kommet i kontakt med båtens batterier.

De optimistiske oksygen-anslagene kommer samtidig som russiske tjenestemenn sier det ikke har vært tegn til liv fra ubåten siden i formiddag. Dette behøver ikke å bety at alle er døde. Støy fra redningsfartøyenenh kan overdøve bankesignalene, eller mannskapet kan ha sluttet å banke for å spare oksygen etter at de har skjønt at redningsaksjonen er i gang.

(Dagbladet.no)