Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Kursk» uten løgn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Mandag ble det avholdt en pressekonferanse i Murmansk. Kommisjonen som har etterforsket årsakene til at ubåten «Kursk» sank 12. august 2000, hadde avsluttet sitt arbeid, og riksadvokat Vladimir Ustinov kunne fortelle at havariet skyldtes feil og mangler ved ubåtens klargjøring og utrustning. Selve ulykken skyldes at en av båtens egne torpedoer eksploderte. Han avviste blankt spekulasjonene om at «Kursk» skulle ha kollidert med et fremmed fartøy - en teori nestleder i ulykkeskommisjonen, Ilja Klebanov, lanserte på en pressekonferanse ei uke etter ulykken.
  • Mandagens pressekonferanse viser endringen siden havariet hos russiske myndigheter i forhold til offentligheten. Det var som om havariet foregikk i Sovjet-tida. Når korrekt informasjon nå presenteres, selv om den er ufordelaktig for de militære myndigheter, viser riksadvokaten at Russland lever i en moderne tid. La oss håpe det vil gjelde også når andre ubehagelige saker kommer opp.
Hele Norges coronakart