Kursoppgang for IT-aksjer

De viktigste trekkene ved Oslo Børs mandag morgen:. IT-aksjene stiger mest, og trekker sammen med PGS markedet i pluss. RCL faller tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ny oppgang for den teknologitunge Nasdaq-indeksen i USA fredag smitter over på Oslo Børs. Her stiger IT-aksjene anført av InFocus i tidlig handel. Også PGS fortsetter oppturen, mens RCL prises ned til nivå med sluttkursen i USA fredag.

Klokken 10.50 er totalindeksen opp 0,46 prosent til 1.369,67 poeng. Det er omsatt aksjer for 365 millioner kroner på hovedlisten.

RCL faller 3,9 prosent etter at aksjen sluttet på 236 kroner i USA fredag. Sisteomsatt på Oslo Børs er kursen på 235,50 kroner. RCL la torsdag frem resultatrapport for fjerde kvartal, samt planer for finansieringen av rederiets nybyggingsprogram.

Kommentarer til tallene og utstedelse av et konvertibelt lån er blitt tolket svakt negativt, og en rekke meglerhus og investeringsbanker har foretatt nedjusteringer av estimat og/eller anbefaling.

PGS stiger for tredje dag på rad. Ifølge Dagens Næringsliv gikk det før helgen nok en gang rykter om at Halliburton er interessert i å overta selskapets seismikkvirksomhet. Det er ikke lenge siden Halliburton kjøpte PGS' Petrobank Data Management for 1,6 milliarder kroner. Nå skal visst nok også resten av seismikkvirksomheten være på handlelisten.

Finanskanalen.no skrev i høst at Halliburton på en telefonkonferanse avviste at selskapet ønsket å gå inn i den delen av verdikjeden som også omfatter skyting av seismikk. Halliburton skulle satse på de verdiøkende tjenestene innenfor dataprosessering.

Siden den gang er imidlertid inngangsbilletten blitt vesentlig lavere. PGS er opp 2,5 prosent til 83,50 kroner. Aksjen er omsatt for 45 millioner kroner.

InFocus sluttet på om lag 189,50 kroner i USA fredag. Kursen stiger 5,4 prosent til 194 kroner på Oslo Børs i tidlig handel. Selskapet legger i morgen frem de foreløpige resultattallene for fjerde kvartal i fjor.

Rett før jul varslet InFocus at omsetningen i fjerde kvartal vil ligge i området 215-220 millioner dollar, mens inntjening per aksje vil ligge i området 22-25 cent per aksje.

Telenor er opp 0,5 prosent til 41,80 kroner. Kursen er nå rett oppunder emisjonskursen på 42 kroner.

Interessen for Bergesen er fortsatt stor, og A-aksjen stiger nye 2,6 prosent basert på forventninger til et sterkt gassmarked.

Karl Johan Fonds gjentok i forrige uke en kjøpsanbefaling på Northern Oil med et kursmål på 15 kroner. Aksjen steg 49 prosent fra tirsdag til fredag i forrige uke, og legger på seg nye 10 prosent til 6,38 kroner mandag. Det bør bemerkes at Karl Johan Fonds i dag står for 80 prosent av nettosalgene i aksjen.

Tomra ble suspendert før børsåpning i påvente av en melding fra selskapet. Det er ikke kjent hva meldingen gjelder, men et intervju med konsernsjef Erik Thorsen i Tomra i dagens utgave av Financial Times inneholder et par momenter som selskapet kanskje finner det nødvendig å utdype overfor resten av aksjemarkedet.