Kurt avbrøt ferien. Det kostet Askøy 55 millioner

Ap-utbryteren lot kona være igjen på ferie i Spania. Han skulle på et ekstraordinært kommunestyremøte i Askøy. Nå må det kuttes og spares.

VIPPET: Kurt Johnny Hæggernæs fra Askøy er Arbeiderparti-utbryteren som avbrøt en ferie i Spania og sørget for å vippe flertallet slik at kommunestyret med en stemmes overvekt avviklet eiendomsskatten for 2019. Foto: Eivind Senneset, Dagbladet
VIPPET: Kurt Johnny Hæggernæs fra Askøy er Arbeiderparti-utbryteren som avbrøt en ferie i Spania og sørget for å vippe flertallet slik at kommunestyret med en stemmes overvekt avviklet eiendomsskatten for 2019. Foto: Eivind Senneset, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det handlet om min egen samvittighet, sier Kurt Hæggernæs.

Han er mannen som sørget for at Askøy kommune avviklet eiendomsskatten fra og med 2019.

Dramaet utspilte seg på et tidspunkt da lokalpolitikerne var uvitende om at Askøy seinere skulle havne midt i det nasjonale nyhetsbildet med over 2 000 syke askøyværinger som følge av bakterier i drikkevannet.

Avgjørende avhopper

På vei mot det endelige vedtaket meldte Kurt Hæggernæs seg ut av Arbeiderpartiet etter mange års medlemskap.

Det skjedde i protest mot - nettopp - eiendomsskatten.

Hæggernæs lå på sykehus da eiendomsskatten ble innført. Han lot kona være igjen i Spania da den ble avskaffet. Det skjedde i et ekstraordinært kommunestyremøte der eiendomsskatten ble behandlet for andre gang etter krav om lovlighetskontroll.

Eiendomsskatten ble avviklet i Askøy med 18 mot 17 stemmer. Det barberte kommunens årlige inntekter med 55 millioner kroner.

Uavklarte kutt

Rådmann Eystein Venneslan sier til Dagbladet at kommunestyret på langt nær er i mål med å vedta nødvendige innsparinger etter at inntektene fra eiendomsskatten falt bort. I tillegg er det gjort store innhogg i disposisjonsfondet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer