- Kurt Oddekalv bløffer

Kurt Oddekalv hevder at informasjonssjef Christian Chramer i Eksportutvalget for fisk ringer sponsorene hans for å sabotere. - Ren bløff, sier Chramer.

BLØFF OM SABOTASJE: - Leder i Norges Miljøforbund, Kurt Oddekalv bløffer og bruker mitt navn. Det sier informasjonssjef Christian Chramer i Eksportutvalget for fisk. I følge Oddekalv prøver Chramer å sabotere for forbundet økonomisk ved å ta advarende telefoner til Telenor og andre sponsorer. Noe som tilbakevises av Telenor.              Foto:Erik Berglund/Dagbladet
BLØFF OM SABOTASJE: - Leder i Norges Miljøforbund, Kurt Oddekalv bløffer og bruker mitt navn. Det sier informasjonssjef Christian Chramer i Eksportutvalget for fisk. I følge Oddekalv prøver Chramer å sabotere for forbundet økonomisk ved å ta advarende telefoner til Telenor og andre sponsorer. Noe som tilbakevises av Telenor. Foto:Erik Berglund/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| ÅLESUND (Dagbladet): Norges Miljøvernforbund og forbundets leder, Kurt Oddekalv er ute i hardt vær.

Forbundet sliter økonomisk og måtte nylig selge en av sine eiendommer for seks millioner kroner for å få hodet over vann.

Laksekrig Samtidig fører Oddekalv en krig mot norsk laksenæring som han mener sprer sykdom og død i norske fjorder. Dette med kampanjer mot oppdretterne i land norsk laksenæring står sterkt.

Nå går Oddekalv enda lenger ved å hevde at næringen saboterer for ham og forbundet med forsøk på å ramme dem økonomisk.

Advarte sponsorer I et åpent brev til avisen Fiskeribladet Fiskaren hevder Miljøvernforbundets politiske rådgiver, Ørjan Holm at informasjonssjef Christian Chramer i Eksportutvalget for fisk skal ha ringt Telenor for å advare mot å sponse forbundet og Oddekalv. Opplysningene om Chramers angivelige telefoner har Holm fått fra sin sjef, Kurt Oddekalv.

- Dette er rent oppspinn og bløff, men en etter hvert tydelig strategi fra Norges Miljøvernforbund og Oddekalv. De farer med ren bløff i håp om ikke å bli tatt, sier Chramer til Dagbladet.
-Oddekalv prater i store ord og overskrifter, en drøm for journalister. Hadde media tatt seg tid til å gå Oddekalv og folkene hans i sømmene ville de imidlertid fått mye å skrive om, mener han.

Ikke tilfelle Christian Chramers versjon blir langt på vei bekreftet av Per Aril Meling, informasjonsdirektør i Telenor. Han avviser at Chramer har kontaktet dem om Miljøvernforbundet.
- Vi har ikke blitt kontaktet av Eksportutvalget for fisk, sier Meling, som forøvrig hevder de ikke har noen sponsoravtale med Oddekalv.

- Vi har tidligere sponset forbundets båt «Miljødronningen» med mobiltelefon og satellittutstyr, sier Meling.
Han understreker at Telenor avgjør selv hvem de vil støtte, uavhengig av hva andre måtte mene.

- Vi vet jo at Oddekalv er en omstridt person, men vi avgjør selv hvem vi vil samarbeide med, sier han til Fiskeribladet Fiskaren.
 
Står på sitt Kurt Oddekalv står på sitt. Til Dagbladet hevder han at Chramer har ringt flere av forbundets sponsorer.

- Jeg kjente faktisk ikke navnet til Chramer, han har ikke stått på min «fiendeliste» før dette. Men det mannen gjorde var å ringe til Telenor med den greie beskjed om at oppdretterne kom til å skifte til NetCom som leverandør av tjenester om Telenor støttet oss.

- Men Telenor benekter jo dette.

- Det var ikke Meling jeg fikk Chramers navn av, og nå er de tydeligvis enige om å benekte denne kontakten, det får så være.

- På våre nettsider lå det ute en liste over sponsorer som har sponset oss, som en liten ekstra reklame til dem.
Denne listen har Chramer brukt til å ringe rundt. For meg er dette mangel på moral. Rett og slett nedrig.
Jeg blir faktisk forundret om Chramer får beholde jobben etter dette, for også blant oppdretterne er det folk med moral, sier Oddekalv.

Krenkende Christian Chramer mener det er fånyttes å ha en diskusjon med Kurt Oddekalv.

- Det nytter ikke å diskutere med en mann som fører en slik form for kampanje.

- Du sier det er krenkende og injurierende det Oddekalv påstår. Vil du forfølge saken?

- Nei. Jeg er ikke sår på eget navn selv om det ville vært på sin plass med en beklagelse når de gjør en slik feil, men den kommer nok ikke.

- Konspirasjonsteoriene til Kurt Oddekalv ville passet svært godt inn for ham om det var sant. Han har gjort tvilsomme metoder til sin måte å jobbe på, ulikt organisasjoner vi føler vi kan diskutere åpent med, som Bellona og WWF blant andre. Det går ikke med Miljøvernforbundet, sier Chramer.

Ikke uventet har Oddekalv et svar på det også.

- Dette sier Chramer fordi vi ikke aksepterer å bli tatt som gissel av denne næringen.

- Noe Bellona og WWF er?

- Det er bare å gå inn på nettsidene deres det, så ser en hvor tett de samarbeider, sier han. 

KRENKENDE: Informasjonssjef i Eksportutvalget for fisk, Christian Chramer følger seg krenket og hevder Kurt Oddekalv farer med løgn i sin kampanje mot norsk lakseoppdrett. Foto:Fridgeir Walderhaug
KRENKENDE: Informasjonssjef i Eksportutvalget for fisk, Christian Chramer følger seg krenket og hevder Kurt Oddekalv farer med løgn i sin kampanje mot norsk lakseoppdrett. Foto:Fridgeir Walderhaug Vis mer