Kushner under åpningen av ambassaden: - Når Trump lover noe, så holder han det

Den amerikanske ambassaden i Jerusalem er formelt åpnet.

SEREMONI: President Donald Trump deltok ikke på åpningsseremonien av USAs ambassade i Jerusalem den 14. mai, men hadde spilt inn en videobeskjed. Det er ventet at uro vil oppstå i forbindelse med den omstridte åpningen. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært voldsomme opptøyer i forbindelse med åpningen av USAs ambassade i Jerusalem. Minst 41 personer er drept på Gazastripen.

Inne på selve ambassaden gikk det naturlig nok ganske rolig for seg. Donald Trump er ikke selv til stede under åpningen, men han dukket opp på storskjerm og lovet å gjøre alt for å få i stand en fredsløsning.

- Trump holder det han lover

Trump har sendt blant annet datteren Ivanka og svigersønnen Jared Kushner for å representere USA under åpningen.

Sistnevnte talte også i ettermiddag under ambassadeåpningen.

- Når president Trump lover noe, så holder han det, sa Kushner, ifølge Jerusalem Post.

Kushner mener at USA ved å flytte ambassaden til Jerusalem viser at verden kan stole på dem, fordi de står sammen med sine venner og allierte.

- Vi står sammen med Israel fordi vi begge tror på frihet. Vi står sammen fordi vi begge tror på menneskerettigheter. Vi står sammen fordi begge mener at demokrati er verdt å forsvare. Og USA står sammen med Israel fordi vi vet at det er det rette å gjøre, sa Kushner, som fikk stående applaus da han nevnte Trumps avgjørelse om å gå ut av atomavtalen med Iran.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer