- Kuskitbingo stinker

BERGEN (Dagbladet): Publikum på landbruksmessen kan satse penger på hvor denne kua skiter. Dyrevernere mener kuskitbingoen stinker av dyremishandling og vil stoppe det. De frykter kua blir skitnervøs av å bli brukt som underholdningsobjekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lederen i organisasjonen NOAH - for dyrs rettigheter truer nå med å anmelde arrangører som bruker kyr til denne typen underholdning.

- Det er ulovlig å utsette dyrene for unødig stress. Og kua blir stresset når den blir brukt til denne typen underholdning. Vi kan komme til å anmelde det, sier NOAH-leder Siri Martinsen til Dagbladet.

- Talentløst

Kuskitbingo brukes som underholdningsinnslag på flere landbruksmarkeder rundt i landet. Sist helg ble det arrangert kuskitbingo under de såkalte martnasdagene i Lierne i Nord-Trøndelag. Elisabeth Berger i NOAH Trondheim synes underholdningen stinker.

- Noe så latterlig! Det er så dumt at jeg ikke skjønner hvordan folk i det hele tatt kan komme på noe sånt. Det er så fullstendig talentløst.

- Det er kanskje fordi jeg er fra byen at jeg ikke skjønner underholdningsverdien. Men jeg mener det virker helt latterlig det de bøndene i Lierne driver på med. Det er fullstendig meningsløst og en uverdig behandling av dyr, sier hun.

Hun og NOAH er sterkt imot at dyr generelt brukes som underholdningsobjekter. Selv om hun ikke tror Lierne-bøndene arrangerer kuskitbingo av ond vilje, gir hun arrangørene og publikum en oppfordring:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer