- Kutt kontantstøtten

Byrådsleder Raymond Johansen innrømmer at ikke alle barna som blir født i Groruddalen kommer til å kunne norsk når de begynner på skolen. Han savner støtte fra regjeringen for å løse problemene.

PEKER PÅ FRP: Raymond Johansen mener Frp og regjeringen kan komme med mange av løsningene for integreringsutfordringene i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PEKER PÅ FRP: Raymond Johansen mener Frp og regjeringen kan komme med mange av løsningene for integreringsutfordringene i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Arbeiderpartiet er enig i at det er store utfordringer med integreringen i Oslo. Dagbladet kan i dag publisere tall som viser at antall nyfødte med innvandrerbakgrunn har doblet seg siden årtusenskiftet. Tallene er bestilt av Fremskrittspartiet fra SSB.

- Tallene viser at flere med ikke-vestlig bakgrunn har flyttet til Søndre Nordstrand, Alna, Stovner og Grorud. Vi ser at fattigdommen i Oslo har skiftet farge. Det er utfordrende, det. Dette er en utvikling som ikke minst har foregått med Fremskrittspartiet ved makta i Oslo, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo.

- Hva tenker du om at Frp tar ut disse tallene?

- Frp har alltid vært opptatt av å stigmatisere og sette en lapp i panna på folk. I stedet for å ta fatt i problemene, forsterker de dem i stedet.

- Måten vi snakker om disse utfordringene har også en stor betydning for om vi lykkes med integreringen. Hvis du hver eneste dag får en merkelapp i panna der det står at «du hører ikke hjemme her» og «kom deg hjem», er også mulighetene for å lykkes mye mindre. Vi er i en situasjon der det ikke er noe alternativ, de er våre unger og vi må lykkes, sier Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer