Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kutt ut all pelsbruk

Live Karlsrud gir klar beskjed til Mette-Marit og alle med pels. Les nettmøtet!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:

Norske dyrleger ber de kongelige vurdere pelsbruken

I Søndags-Dagbladet går Dyrevernalliansen hardt ut mot Mette Marits pelsbruk.

- Mette-Marit må mangle kunnskap om norsk pelsbruk. Hun har et varmt hjerte, og viser omsorg for barn, men altså ikke for pelsdyra, sier pressekontakt Live Kleveland Karlsrud (28) i Dyrevernalliansen som er norsk dyreverns informasjonstjeneste.

Hun bønnfaller kronprinsessen om å kutte ut pelsbruken.

- Hun må være klar over at det å gå i pels i Norge i dag er en politisk demonstrasjon. Gallupundersøkelser viser at et flertall av alle nordmenn er motstandere av pelsdyrhold. Det samme er flere offentlige råd og utvalg, sier Kleveland Karlsrud til Dagbladet.no.

Blir støtt av pels

<> Mer om pelsdyr <> Dyrevernalliansen er et samarbeidsprosjekt for ulike dyrevern-organisasjoner i Norge. Der kan du lese mer om hva du som forbruker bør vite om pelskåper og pelsdyrhold.

Før du gjør deg opp din egen mening bør du sjekke nettstedet til pelsbransjens hovedorganisasjon.
Pelsdyr i bur viser klare tegn på trivsel, skriver de under temaet økologi.

Hun bruker selv fuskepels, men tar seg personlig nær av det når hun møter folk på gata som er iført ekte pels.

- Jeg blir støtt når jeg ser folk som går med pels fordi jeg vet hva slags lidelser som ligger bak, sier den jusutdannede talskvinnen som mener at norsk pelsdyrnæring nærmest torturerer dyrene.

Hun forteller at de ville dyrene blir holdt fanget på svært liten plass, og at de får alvorlige atferdsforstyrrelser - mink biter seg i pelsen og reven spiser sine egne barn.

- Er det så mye verre å lage pels av dyra enn å spise dem?

- Ja, mye verre. Husdyr har muligheten til et akseptabelt liv i fangenskap. Det er mye mer krevende å gi tilfredsstillende forhold for ville dyr, og de vantrives derfor mye mer i fangenskap, forklarer Kleveland Karlsrud.

Tror Mette-Marit slutter

Hun ville likevel ikke gjort som en rekke kvinnelige modeller som har opptrådt naken under slagordet «Heller naken enn i pels».

- Jeg tror folk slutter å gå med pels når de får vite hva som skjer med pelsdyrene. Derfor tror jeg Mette-Marit vil legge vekk pelsen, sier talskvinnen.

Slik svarte hun på nettmøtet fra klokka 17 til 18.30:

IKKE DREP KANINEN MIN: Live Kleveland Karlsrud oppfordrer alle til å slutte å gå med pels. Norske jenter løper til butikken for å kjøpe blant annet kaninpels - inspirert av Mette-Marits pelsbruk.
- ER INGEN BIN LADEN: En leser setter Live Karlsrud i samme ekstremist-bås som Osama bin Laden.
Hele Norges coronakart