Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kutt ut skinnhelligheten!

- Kutt ut skinnhelligheten og si hvem dere vil ha som Ap-leder! Jeg har sagt hva jeg vil i åpent lende. Thorbjørn Berntsen slår knallhardt tilbake mot partifeller som i går ba ham holde kjeft om lederstriden mellom Thorbjørn Jagland og Jens Stoltenberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til Dagbladet og VG sa Berntsen i går at Jens Stoltenberg for lengst burde ha trukket seg som lederkandidat. Uttalelsen skapte storm i Ap's stortingsgruppe og hele partiorganisasjonen. Ap-veteran Odvar Nordli sier det slik: - Jeg kunne av og til ha lyst til å si til partifeller at det også er tillatt å holde kjeft.

Ap-nestleder Hill-Marta Solberg sier Berntsens utfall burde vært usagt. Men det er særlig kritikken fra stortingsrepresentant og leder av Ap-kvinnene, Karita Bekkemellem Orheim, som får Berntsen til å tenne.

- Hvem vil de ha?

- At Hill-Marta går ut er greit, hun er nestleder og bekymret for partiet. Men de andre får nå kutte ut skinnhelligheten og si hva de mener! Jeg vet ganske mye om hva som foregår i krokene. Jeg har sagt lenge at jeg vil ha Thorbjørn Jagland som leder og Jens Stoltenberg som nestleder og statsministerkandidat. Det har jeg sagt i åpent lende. Nå synes jeg spørsmålet bør rettes til Karita og en del andre. Hvem vil de ha? Svar på det! Da kunne vi fått en real debatt. Da kunne vi vurdert argumenter og motiver. Isteden får man en masse grautsvar, sier Berntsen til Dagbladet.

Han angrer ikke et øyeblikk på sine uttalelser til avisene i går. Berntsen bekrefter at han har fått en del kjeft, men sier han har fått mest støtte.

- Jeg er 110 prosent sikker på at jeg har rett. Hvis Jens hadde avklart for lenge siden at han ikke er lederkandidat, hadde den betente situasjonen vi nå har fått, vært unngått. Jeg snakker ikke om Thorbjørns helse, men om den striden vi nå har fått. Vi burde nå vært i gang med å fokusere på politikken! Alle skjønner jo at Thorbjørn ikke kan lede en gjenreisning av partiet etter katastrofevalget, uten at de i ledelsen samarbeider. Dette prøvde jeg å si tydelig for fjorten dager siden, jeg sa det også direkte til Jens.

- Folk må ikke løpe inn i buskene, men våge å si hvem de vil ha. Jeg har sagt at jeg vil ha begge to. Jeg har stor sans for Jens, han er den kommende statsministeren. Så vil jeg ha Thorbjørn som partileder, sier Berntsen.

Visjoner

- Hvorfor er det så viktig at Jagland fortsetter i to år til?

- Han er en tenkende politiker, og han har visjoner.

- Mangler Jens disse egenskapene?

- Det vil jeg ikke svare på, men vi trenger Jens som statsministerkandidat. Han er en ung, moderne og dynamisk politiker, sier Berntsen.

Han sier han håper Jagland snart er tilbake på banen.

- Ikke fit for fight, men for politisk jobbing, understreker han. Berntsen sier han ikke har snakket med Jagland etter sine utfall i media.

- Det kan godt være han er forbanna på meg.

TRENGER JAGLAND: Ap trenger Thorbjørn Jagland som partileder i de neste to åra. Han har visjoner, sier Thorbjørn Berntsen, som ikke angrer på sine utfall mot Jens Stoltenberg i Dagbladet og VG i går. Han gjentok kritikken mot Jens og hans støttespillere i TV2s «Holmgang» i går kveld.
Hele Norges coronakart