Kutter 155 stillinger ved Aker Verdal

- En mørk dag, sier klubbleder Stein Aamdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) I et møte mellom klubbledere og ledelsen i Aker Solutions Verdal i kveld, ble det klart at 155 personer vil miste jobben. Det blir en uviss sommer for de 609 ansatte i hjørnestensbedriften.

1. september får de vite hvem som får bli i jobben, og hvem som skal gå. Arbeidsstokken skal reduseres med rundt 25 prosent.

Skuffet
- For mange er sommeren ødelagt. Dette er en stressende og frustrerende situasjon for oss. En mørk og trist dag, sier klubbleder i bedriften, Stein Aamdal til Dagbladet.

Han fikk beskjeden om de planlagte stillingskuttene ca klokken 19:30 i kveld. I morgen skal han ha møte med de øvrige ansatte for å informere om situasjonen.

- Jeg er veldig skuffet, for vi har vært i en rekke møter med ledelsen og har diskutert flere ulike løsninger, men dette ble ikke hensyntatt. Nå føler vi at dette kun har vært et spill for galleriet, og at de hadde bestemt seg om nedleggelse på forhånd, sier Aamdal.

- Spill for galleriet
Han oppfatter at ledelsen har hastverk med å vedta kutt i stillinger.

- Vi har en rekke kontrakter liggende ute på anbud, og har flere oppdrag på vent, så jeg mener de burde ha ventet og sett situajonen an, sier Aamdal, som har jobbet i bedriften siden 1974.

Aker Solutions Verdal leverer understell til vindmøller. Aamdal håper det internasjonale markedet vil fatte interesse for produktet, slik at nedbemanningen ikke trenger å bli så dramatisk som ledelsen nå melder.

Dagbladet har foreløpig ikke klart å komme i kontakt med ledelsen i bedriften.

KLUBBLEDER:  Stein Aamdal er skuffet over avgjørelsen om å si opp 25 prosent av arbeidsstokken. Foto: Privat
KLUBBLEDER: Stein Aamdal er skuffet over avgjørelsen om å si opp 25 prosent av arbeidsstokken. Foto: Privat Vis mer