Kutter 3 milliarder

Finansminister Per-Kristian Foss kutter bortimot 3 milliarder kroner i neste års budsjett. Samtidig må han nøye seg med 700 millioner i skattelette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Aftenposten erfarer skal finansminister Per-Kristian Foss (H) ha gitt de andre statsrådene beskjed om å kutte til sammen 3 milliarder kroner i statsbudsjettet for 2003. Selv ønsket Foss å gi 1 milliard kroner i skattelettelser, men ifølge Aftenposten ligger det an til lettelser i størrelsesorden 700 millioner kroner.

Kravet om budsjettkutt har gjort at mange statsråder har måttet redusere sine ambisjoner. Det ser imidlertid ikke ut til at det blir kutt i overføringene til distriktene, ettersom Kristelig Folkeparti har nådd smertegrensen på dette området.

Ifølge Aftenposten vil ikke barnetrygden bli justert opp i takt med prisstigningen, men derimot holdes nominelt uendret. Det innebærer en reell reduksjon. Pengene som spares her skal gå til å dekke den kostbare barnehagereformen som regjeringen er blitt pålagt av opposisjonen på Stortinget.

(NTB)