Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kutter brillestøtte til svaksynte barn

Regjeringen vil spare 122 millioner kroner i året.

I regjeringens forslag til statsbudsjett foreslås det å kutte støtten til barnebriller.

– Barn som treng det skal framleis få støtte til briller, men stønaden skal ikkje brukast til å dekkje urimeleg dyre briller. Derfor foreslår regjeringa å innføre faste satsar som vil vere tilstrekkelege for å dekkje utgiftene til rimelege, formålstenlege briller for målgruppa, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie i en pressemelding.

Kuttet skjer etter det regjeringen beskriver som en sterk utgiftsøkning de siste årene. De har gått gjennom ordningen, og funnet at det er store variasjoner i kostnader per brille.

BARNEBRILLER: Regjeringen vil sette et tak på støtte på 1200 kroner for vanlige barnebriller og 2400 kroner for ekstra tilpassa briller. Foto: Jan Haas / NTB scanpix
BARNEBRILLER: Regjeringen vil sette et tak på støtte på 1200 kroner for vanlige barnebriller og 2400 kroner for ekstra tilpassa briller. Foto: Jan Haas / NTB scanpix Vis mer

- Den viste også at det i mange tilfelle var gitt stønad til urimeleg dyre briller, fordi det ikkje var sett ei øvre grense for kor dyre briller ein kunne få stønad til, heter det i regjeringens melding.

Regjeringen foreslår å innføre en fast sats på 1200 kroner for ordinære briller, og en fast sats på 2400 kronar for ekstra tilpassa briller. Satsene gjeld både utgifter til glass og innfatning. Ordningen er foreslått å gjelde fra 1. mars 2020.

Handikappede barns foreldreforening frykter kuttet vil ramme familier med barn med særskilte behov.

Arbeids- og velferdsdirektoratet vil også vurdere om det er behov for å endre retningslinjene for ordningen, da de har sett at det er ulike praktisering av den.

Kuttet vil gi en innsparing på 122 millionar kroner i 2020.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media