Kutter Fabian og Libes gjesteliste med 150 personer

300 personer blir invitert til bursdagsfest på kommunens regning.

FYLLER ÅR: I august fyller Oslos varaordfører Libe Rieber-Mohn 50 år, mens ordfører Fabian Stang fyller 60. Begivenhetene blir feiret med en mottakelse med 300 personer i rådhuset. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet .
FYLLER ÅR: I august fyller Oslos varaordfører Libe Rieber-Mohn 50 år, mens ordfører Fabian Stang fyller 60. Begivenhetene blir feiret med en mottakelse med 300 personer i rådhuset. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forretningsutvalget i Oslo kommune vedtok i dag å feire bursdagene til ordfører Fabian Stang (H) og varaordfører Libe Rieber-Mohn (Ap) med en storstilt mottakelse i rådhuset.

De to fyller henholdsvis 60 og 50 år i august.

Som Dagbladet skrev tidligere i dag, var forslaget fra bystyrets sekretariat å invitere 450 personer til feiringen fredag 21. august.

300 gjester I møtet i ettermiddag vedtok forretningsutvalget imidlertid å nedskalere antallet gjester til 300.

Blant de inviterte vil være bystyremedlemmer og varamedlemmer, samt politiske og administrative medlemmer i Oslo kommune, representanter for de politiske partiene, øvrige samfunnskontakter og «gjester etter de to jubilantenes egne ønsker».

- Det er tradisjon i Oslo kommune for å feire kommunens politiske ledelse når de har runde dager. Dette skjer gjerne med en hyggelig sammenkomst i rådhuset, heter det i forslaget fra bystyrets sekretariat.

I fjor ble det blant annet holdt mottakelse for tidligere Frp-leder Carl I. Hagen i anledning hans 70-årsdag, men han skriver i en SMS til Dagbladet at denne ikke ble betalt av kommunen. Tidligere har det også vært liknende markeringer for blant andre tidligere ordfører Per Ditlev-Simonsen (H) og tidligere varaordfører Aud Kvalbein (Krf). Kostnad ukjent Kostnadene ved årets doble bursdagsfeiring var beregnet til 170 000 kroner, noe sekretariatet foreslo å dekke av forretningsutvalgets disposisjonskonto.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.