Kutter forskere

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Telenor leverte milliardoverskudd, men vil likevel kutte stillinger. Nå er det bl.a. staben av forskere som står laglig til for hogg. 24 av 230 forskere skal sies opp. Fra før er nesten 100 fjernet, så det er ikke lenger så mye igjen av forskningsavdelingen. Slik sett signaliserer det privatiserte televerket at det ikke lenger er framtida som er viktig, men dagens inntjeningsevne.
  • Nå må Telenor selvsagt gjøre som selskapet vil i dette spørsmålet. Men for Norge som nasjon er det foruroligende. Vi er i de seinere åra blitt tutet ørene fulle med hvor viktig det er at vi steller oss slik at vi i framtida kan leve av vettet vårt. Vi skal øke vår forskningsandel av BNP slik at vi kommer på linje med gjennomsnittet i OECD, står det i styringsdokumentene. Men lite tyder på at det vil skje, ikke minst fordi næringslivet driver så lite med forskning. Når det nå attpåtil skjer nedskjæringer i et av de viktigste forskningsorienterte selskapene, blir dette enda tyngre. Det må være sørgelig å høre for forskningsminister Kristin Clemet når hun nå skal lage en ny forskningsmelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer