Kutter prisen med 12 millioner kroner

- Jeg forholdt meg til selgers ønsker, sier megler Nils O. M. Nordvik.

For dyr:  45 millioner kroner ble i meste laget i Kragerø. Nå kuttes prisen til 33 millioner kroner. Foto: Nordvik & Partners.
For dyr: 45 millioner kroner ble i meste laget i Kragerø. Nå kuttes prisen til 33 millioner kroner. Foto: Nordvik & Partners.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): På sensommeren for over ett år siden la eiendomsmegler Nils O. M. Nordvik i Nordvik & Partners ut eiendommen Dønnevik Gård, med 325 mål tomt i Dønvika ved Kragerø, med en prisantydning på 45 millioner kroner.

Skivebom Det var Norges nest dyreste eiendom i det åpne markedet på tidspunktet, og senest i sommer ble eiendommen «relansert» i markedet, men med uendret pris. Prisen ble i den forbindelse av enkelte omtalt som «helt skivebom», ifølge Kapital, og nå kan det se ut som om vedkommende har hatt rett.

Finansavisen kan fortelle at prisforventningen for prakteiendommen nå er skrudd ned med én fjerdedel, til 33 millioner kroner.

Eid i flere generasjoner - Eiendommen hadde vært i familiens eie i generasjoner, og grunnen til at de la den ut var at hvis noen skulle by den prisen, skulle de selge. Vi fikk ingen kjøpere, men familien har senere funnet ut at tiden likevel har kommet, sier Nordvik til Finansavisen.

- I fjor var det interesse rundt 30-35 millioner kroner, men det synes familien var i minste laget, og at de ville vente å se. Interessentene har også i år vært interessert i å by 30-35 millioner kroner, så det er nok der prisen ligger, sier megleren nå.

Boplikt Overfor Finansavisen legger han ikke skjul på at eiendommen har visse utfordringer med tanke på et visst oppgraderingsbehov, samt at det er boplikt.

Nordvik og representanter fra hans kontor ligger ute med seks av de ti dyreste boligene i det åpne markedet. Felles for flere av dem er at de har vært til salgs en stund.

Må selge for å kjøpe - Der venter man gjerne på den ene kjøperen som sier at «dette vil jeg ha», og i mange tilfeller ligger man bare og venter på denne kjøperen. Utfordringen for en del er også at de må avhende sin egen bolig i samme prisklasse før de kan kjøpe nytt, avslutter Nordvik.

Flere nyheter Sjefanalytiker om boligprisene: - Vi kan godt få et prisfall
Boligkjøperne har blitt mer kresne
Prisene på borettslagsboliger er uendret
- Beste hyttemarked på ti år