DYRT I FJELLHEIMEN: Selger vil ha 24,75 millioner kroner for dette hyttetunet på toppen av Geilo fjellandsby. Foto: Finn.no
DYRT I FJELLHEIMEN: Selger vil ha 24,75 millioner kroner for dette hyttetunet på toppen av Geilo fjellandsby. Foto: Finn.noVis mer

Kutter prisene i fjellheimen

Blant de dyreste fjellhyttene til salgs på Finn.no er prisen kuttet på flertallet, på det meste med inntil tre millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): De ti dyreste fjelleiendommene som ligger til salgs på Finn.no spenner fra prisantydning på 13,49 millioner kroner opp til 30 millioner kroner.

En gjennomgang av de ti eiendommene viser at flertallet av dem har gjennomgått minst ett priskutt.

Et eksempel er den nyoppførte hytta på Skarsnuten i Hemsedal, hvor prisantydningen tidligere i år ble kuttet fra 17 til 14,8 millioner, et priskutt på 2,2 millioner kroner.

- Taksten er på 17 millioner, men etter en totalvurdering valgte vi å sette ned prisen til 14,8 millioner kroner. Det mener vi er en riktig pris i markedet, sier eiendomsmeglerfullmektig Martin Brusletto i Nordvik & Partners til Finansavisen.

Fra 16,9 til 13,9 mill.

Også på Kvitfjell, Norefjell og Hafjell finner man flere eksempler på priskutt i millionklassen.

På Kvitfjell er prisen på en hytte på 402 kvadratmeter, med egen gjeste- og barnefløy, satt ned fra 16 til 14,5 millioner kroner, uten at det foreløpig har resultert i et salg, ifølge Finansavisen.

Og på Hafjell har man kuttet prisen ikke bare én, men to ganger, for hytta på 311 kvadratmeter i Lunnestadlia 20. Den har syv soverom og tre bad, pluss egen spa-avdeling. Først ble prisen kuttet i februar i år fra 16,9 til 14,99 millioner kroner.

Deretter ble prisen kuttet til 13,9 millioner kroner i august i år, et priskutt på totalt tre millioner kroner.

- Når man kommer i den prisklassen, skal det meste stemme, sier eiendomsmegler Stig Henning Svartor i DNB Eiendom til Finansavisen.

– Litt mer rolig i august

- Markedet er like bra hittil i år som i fjor. Det var litt mer rolig i august, men samtidig hadde vi flere salg i juli sammenlignet med i fjor.

- Ser dere noen tegn til at bremsen i boligmarkedet gir ringvirkninger over i fjellhyttemarkedet?

- Vi har ikke merket noe til det. Vi har hatt flere salg som også har gått over prisantydning, men da riktignok i lavere prisklasser, mellom 2 og 3 millioner kroner. Hyttekjøperne har gjerne bygget opp egenkapital over lang tid, sier Svartor til Finansavisen.

Andre økonominyheter:

Kraftig vekst av dollarmillionærer i Norge
Petter Solberg ber om fire millioner for tømmervilla