<strong>Atle Geving:</strong> Har levert fasadeplater til Wergelandsveien 7. Foto: Eivind Yggeseth
Atle Geving: Har levert fasadeplater til Wergelandsveien 7. Foto: Eivind Yggeseth Vis mer

Kutter strømregningen med 60 prosent

Ny fasadeteknologi kutter mer enn halvparten av strømforbruket i et rehabilitert kontorbygg ved Slottsparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Finansavisen): - Alle har forståelse for at man må isolere for å holde varmen inne. Det mange ikke tenker på, er at en viktig del av den totale energiøkonomien i et bygg er at man får tilskudd fra solen. Om sommeren ønsker man ikke tilskudd fra solen, for da oppstår store kjølebehov, sier sivilarkitekt og gründer Atle Geving i Isolag til Finansavisen.

Teknologi fra Slovenia Han har enerett for salg av slovenske Trimos fasadeteknologi Qbiss Air i Skandinavia.

Teknologien gjør det mulig med inntil syv lag med glass, og sekslagsglass tas nå i bruk for første gang i verden under rehabiliteringen av Höegh Eiendoms bygg i Wergelandsveien 7 ved Slottsparken i Oslo.

Skal kutte energiforbruket I Wergelandsveien 7, et bygg på 10.000 kvadratmeter, skal energiforbruket ned fra 220 til under 100 kW/t pr. kvadratmeter pr. år.

- Vi forventer å spare ca 1.200.000 kWh etter oppgradering av Wergelandsveien 7. Det innebærer en reduksjon på ca 60 prosent, sier Øyvind Kristiansen, prosjektleder for Höegh Eiendom, til Finansavisen.

- Hvor mye koster din løsning?

- Gjennom Skandinaviska Glassystem har vi gitt et tilbud på et prosjekt i Youngs-kvartalet. Anbudet fra Skandinaviska var på 6.200 kroner pr. kvadratmeter. Da var det 40 prosent glass, som er den dyreste delen av fasaden, og 60 prosent tettfelt. En ordinær løsning vil kanskje ligge rundt 5.000 kroner, avslutter Geving.

Flere nyheter Draghi frykter oljeprisen
Oljeprisen har tatt fyr: - Rallyet vil dø ut om kort tid

Branson: -Oljeprisen vil holde seg lav i årevis

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer