Storbritannia:

Kutter sykepengene til uvaksinerte

IKEA i Storbritannia kutter sykelønnen for uvaksinerte ansatte som havner i karantene.

ENGLAND: IKEA har kuttet rett til sykepenger for uvaksinerte ansatte som er tvunget til å isolere seg på grunn av nærkontakt med noen med covid-19. Foto: mastrminda/Pixabay
ENGLAND: IKEA har kuttet rett til sykepenger for uvaksinerte ansatte som er tvunget til å isolere seg på grunn av nærkontakt med noen med covid-19. Foto: mastrminda/Pixabay Vis mer
Publisert
LES ALT OM CORONA

IKEA-ansatte i Storbritannia vil bli kompensert svært forskjellig om de sykmeldes, ut ifra om de er vaksinerte mot coronaviruset eller ikke, skriver The Guardian.

Møbelforhandleren gjør det klart at de kan velge å betale så lite som 1100 kroner i uka til de som havner i karantene, som ikke har vaksinert seg mot covid-19.

Det er 3700 kroner mindre enn den gjennomsnittlige lønnsutbetalingen for syke IKEA-ansatte, som er på 4800 kroner i uka.

En talsperson fra IKEA gjør det klart for The Guardian at uvaksinerte i isolasjon vil få sykepenger avhengig av situasjonen deres.

Isolasjonskrav

Innbyggere i England som er fullvaksinerte med minst to doser er ikke pålagt å isolere seg selv hvis de har vært i nærkontakt med noen som er smittet med covid-19.

Uvaksinerte må derimot isolere seg i ti dager.

- Vi har forståelse for at dette er et emosjonelt tema. Alle vil derfor bli vurdert fra sak til sak, sier en talsperson for IKEA til The Guardian.

SKJENKESTOPP: Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen besøkte vaksinesenteret i Nydalen, Oslo og svarte om vaksinasjon og endringer av coronarestriksjonene. Reporter: Magnus Kallelid / Video: Christian Fjermeros / Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Ikke slik i Norge

Ansatte i IKEA Norge behandles helt likt, uavhengig om den ansatte er vaksinert eller ikke.

- Det er viktig for IKEA Norge at de ansattes helse og sikkerhet er godt ivaretatt og at kundene opplever det som trygt å handle på varehusene, sier Monica Bogstad, HR sjef IKEA Norge til Dagbladet.

- Gjennom pandemien har det blitt påvist lite smitte som har skjedd på arbeidsplassen, noe som har vist seg gjennom god håndtering av smittevernrestriksjonene, sier hun.

IKEA Norge formidler at de følger rådene fra FHI til enhver tid.

Over 150 000 dødsfall

Ifølge Our World In Data så har 14,5 millioner mennesker i Storbritannia blitt smittet av coronaviruset siden pandemien begynte.

150 000 mennesker har dødd i Storbritannia som følge av coronaviruset, 131 000 av dem er registrert som engelske borgere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer