Kutter trekvart milliard i sykeinvesteringer

Stortingsflertallet kutter 760 av totalt 789 millioner kroner til investeringer i sykehusene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kutter er ett av grepene som gjøres for å sikre balanse i det reviderte nasjonalbudsjettet. Samtidig økes bevilgningene til sykehusdrift med 520 millioner kroner.

Finanskomiteen avga sin innstilling om revidert nasjonalbudsjett sent tirsdag kveld. Til sammen kuttes drøyt 1,9 milliarder kroner, penger som så brukes på andre poster.

Til sammen kuttes drøyt 1,9 milliarder kroner, penger som så brukes på andre poster.

- Vi har gjort jobben vi var satt til og sikret at budsjettet er i balanse. Vi er kommet fram til et oversiktlig og greit resultat, sier leder av finanskomiteen Dag Terje Andersen (Ap) til NTB.

Flere nederlag

Regjeringen går som ventet på flere nederlag i forhold til forslaget den la fram i mai. Dette gjelder blant annet forslaget om å øke arbeidsgiverperioden for sykelønn, 200 millioner som skulle blitt brukt til omstrukturering i Posten kuttes og Statsbygg får kuttet i sin pott for nybygg doblet til 200 millioner. Samtidig økes avgiften for å opprette nye mobilnett med 400 millioner kroner, til 800 millioner.

Stortinget har også plusset på til politi- og lensmannsetaten og samferdeslssektoren. Kontantstøtten beholdes uendret (40 millioner) mens utbetaling av barnetrygd kuttes med én måned med unntak av småbarnstillegget (20 millioner). (NTB)