Kuttet av hånda på asylsøker

Etter et sammenstøt med MC-medlemmene, fikk asylsøkeren kuttet av hånda i går. Gjerningsmennene brukte øks eller motorsag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre personer fra MC-klubben «Black Crows» er pågrepet og siktet for grov legemsbeskadigelse.

- Det er funnet en øks og en motorsag med blodspor i MC-lokalene. Vi antar en av disse er er brukt. Begge deler er beslaglagt, sier Jostein Løken ved Østerdalen politidistrikt.

Oppsøkte klubben

En gruppe på om lag 10 asylsøkere fra Os mottakssenter i Østerdalen oppsøkte MC-klubben i går formiddag. Natt til søndag hadde de to grupperingene braket sammen på et diskotek på Os. Politiet måtte rykket ut, men ingen ble skadd. Politiet tror dette kan være foranledningen til sammenstøtet utenfor MC-lokalene klokka 14.00 i går.

- Vi vet ikke om hendelsen har skjedd ute eller inne. Den kurdiske asylssøkeren forsøkte å trenge inn. I forbindelse med tumultene som oppstod fikk han armen kuttet av, sier Løken.

Den kurdiske asylsøkeren, som er i slutten av 20-årene, ble fløyet med helikopter til Rikshospitalet i Oslo. Det var i går kveld usikkert om legene ved Kronprinsesse Märthas Institutt i Oslo kunne sy hånden på igjen.

Sjokkert

Lederen for Mottakssentralen på Os er sjokkert etter sammenstøtet:

- Det har aldri vært noe bråk mellom lokalbefolkningen og asylsøkerne her på mottaket. Jeg tror ikke asylssøkerne har vært i kontakt med MC-klubben tidligere, sier Inger Johanne Simensen. Hun beskriver den skadde kurderen som en snill og sympatisk fyr.

Politiet tar i dag stilling til om de tre MC-medlemmene skal varetekstfengsles.