VRAKET: 
Carl I. Hagen er forbannet på partiledelsen i Frp etter at han ble vraket som partiets representant i Den norske Nobelkomité. Her på sitt kontor i rådhuset i Oslo.
Foto: Tore Meek / Scanpix
VRAKET: Carl I. Hagen er forbannet på partiledelsen i Frp etter at han ble vraket som partiets representant i Den norske Nobelkomité. Her på sitt kontor i rådhuset i Oslo. Foto: Tore Meek / ScanpixVis mer

Kuttet Hagens lønn med 200 000 kroner

Allerede før bråket rundt nominasjonen til Nobelkomiteen, valgte Frp-ledelsen å kutte Carl I. Hagens lønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lønnskuttet kom som en direkte følge av det elendige valgresultatet som førte til at Frps fylkes- og kommunepartier fikk langt mindre i statsstøtte. Selv om ikke hovedorganisasjonen får mindre i støtte, valgte likevel partiet å kutte en del utgifter, blant annet hele Carl I. Hagens honorar som leder av Fremskrittspartiets Seniororganisasjon (FPS), skriver Dagens Næringsliv.

Hagen var allerede fratatt honoraret da han onsdag i forrige uke trakk seg i protest fra vervet og dermed også plassen i sentralstyret, i protest mot nederlaget i kampen om partiets plass i Nobelkomiteen.

Hagen, som fortsatt mottar mellom 400.000 og 500.000 kroner i året for vervet som leder av bystyregruppen i Oslo, sier til avisen at han synes det var greit at partiet fratok ham honoraret som såkalt eldregeneral.

I et lukket møte i Frps stortingsgruppe onsdag morgen ble det ifølge avisa en ny diskusjon om Carl I. Hagen. Partileder Siv Jensen fikk etter det Dagens Næringsliv får opplyst støtte fra flertallet i gruppen for sin håndtering av saken. Men Christian Tybring-Gjedde, lederen av Oslo Frp, holdt en forsvarstale for Hagen og kritiserte prosessen som endte med at partiveteranen ble vraket til Nobelkomiteen.

Tybring-Gjedde var også en av de seks stortingsrepresentantene som stemte for at Inger Marie Ytterhorn skulle byttes ut i Nobelkomiteen til fordel for Hagen. Det var Oslo-representanten Peter N. Myhre som stilte benkeforslag på Carl I. Hagen som kandidat til Nobelkomiteen.

(NTB)