Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kuttet i ansiktet mens han sov

Yukos-sjefen angrepet i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den tidligere så mektige Yukos-sjefen Mikhail Khodorkovsky er på sykehus, etter at en medfange natt til langfredag kuttet ham opp i ansiktet med en hjemmelaget kniv. Khodorkovsky sov da han ble angrepet, melder AP.

Ifølge en uttalelse fra Khodorkovskys advokat, Yury Schmidt, har russiske myndigheter forsøkt å holde hendelsen skjult. Advokatens uttalelse er publisert på Khodorkovskys hjemmeside.

Måtte sys

Khodorkovsky sitter i en fangeleir i Sibir, etter at han ble dømt for skatteunndragelser og svindel i mai i fjor. Han fikk en dom på åtte års fengsel.


Yukos-sjefen var i sin tid en av Russlands aller rikeste menn. Oljeselskapet hans var verd flerfoldige milliarder dollar. Myndighetene har nå tvunget ham til å dele opp selskapet.

Ifølge Schmidt våknet hans klient opp midt på natten med blod over hele ansiktet. Han ble sendt til sykehus hvor han måtte sy flere sting.

Fengselsledelsen forsøker på sin side å tone ned hendelsen. Ifølge Interfax uttaler de at foreløpige undersøkelser viser at Khodorkovsky hadde fått noen skrammer på nesen etter at han kom i klammeri med en medfange.

- Vil sverte ham

Kuttet i ansiktet mens han sov

- I motsetning til det de offentlig forsikrer om, har Khodorkovsky færre rettigheter enn andre fanger, og blir forfulgt av myndighetene, hevder hans advokat.

Schmidt sier fengselsledelsen ikke vil starte etterforskning av hendelsen.

Khodorkovskys advokater har tidligere anklaget russiske myndigheter for å forsøke å knekke deres klient, etter at han ble sendt til fangeleiren nesten 500 mil fra Moskva, nær grensen til Kina.

Advokatene hevder han blir isolert, og at det er ekstremt vanskelig for familien og advokatene å besøke ham.

Khodorkovsky har to ganger blitt plassert på isolat, en gang for å skaffe seg dokumenter om fangers rettigheter, en annen gang for å drikke te på et «uautorisert» område.

Advokatene mener dette er uberettigede anklager med det formål å ødelegge klientens rulleblad så han ikke kan bli løslatt på prøve.

BLE KUTTET MED KNIV:</B> Yukos-sjef Mikhail Khodorkovsky ved et bord i fangeleiren i Sibir der han soner dommen på åtte års fengsel.
I BUR: Khodorkovsky satt i et bur i rettssalen gjennom hele saken mot ham.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling