Kuttet opp klærne til Kristin

SKIEN (Dagbladet): Politiet har beslaglagt en tapetkniv hjemme hos broren til den 23 år gamle mopedisten som er siktet for drapet på Kristin Juel Johannessen (12) i Larvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Teorien er at han skal ha kuttet opp badedrakta til offeret sitt med kniven.

- Det virker som om politiet tar med seg alt de kan finne i denne saken, sier en undrende advokat Tor Kjærvik til Dagbladet.

I de mange og lange avhørene som den siktede 23-åringen har vært i, har kniven vært et sentralt spørsmål. Etter det Dagbladet erfarer, har han forklart at han kanskje hadde en kniv med seg i sekken den aktuelle dagen, men at han ikke vet hvor den er blitt av.

Kveldsbad

Kristin Juel Johannessen ble funnet drept og kvalt i Hedrum i Larvik onsdag 5. august i fjor. Hun var da på vei for å møte en venninne, og sammen skulle de ta et kveldsbad.

Politiet mener at gjerningsmannen kuttet opp badedrakta hennes med kniv, men det fantes ingen tegn på at hun hadde blitt stukket.

23-åringen har i avhør forklart at han hadde en tollekniv, men at han nå ikke vet hvor den er blitt av. Under en husundersøkelse hjemme hos broren til siktede har etterforskerne beslaglagt en tapetkniv. Etter det Dagbladet forstår er det ingen spor som knytter denne kniven til ugjerningen.

Hundre timer

23-åringen blånekter for drapet på den 12 år gamle jenta. Han har påkjært avgjørelsen i forhørsretten i Larvik om at han skal varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøkskontroll. Påkjæringen vil bli behandlet av lagmannsretten i Agder i begynnelsen av neste uke.

23-åringen har sittet nærmere hundre timer i avhør, og politiet holder fortsatt på med å kryssforhøre ham om hans bevegelser den skjebnesvangre onsdagen i august i fjor.

- Min klient er villig til å forklare seg og står fast på at han er uskyldig, sier advokat Kjærvik til Dagbladet.