Kuttet over hovedpulsårene

MOSS (Dagbladet): - Jeg ble slått fire ganger i bakhodet med en biljardkule. Så ble jeg slått i fjeset med en biljardkø. Episoden var direkte foranledning til drapene, fortalte Christian Echoldt til Dagbladet et par timer etter drapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sekunder etter at Echholdt gikk i bakken, ble dørvaktene Martin Morisse og Einar Tormod Rønning drept, trolig med hvert sitt knivstikk i lysken som rev opp hovedpulsårene.

Dagbladets fotograf møtte Echoldt utenfor politihuset og ved legevakta ved to anledninger i går morges og i går formiddag.

Echoldt er bror av innehaveren på Chez, og enkelte helger har han ansvaret som driftsleder. I går morges fortalte han til Dagbladet at han mistet hukommelsen etter å ha blitt slått ned. Seinere i går sa han:

- Jeg har det fælt nå. Jeg har akkurat mistet to gode arbeidskamerater.

Kranglet hissig

Ifølge opplysninger som Dagbladet sitter på, skal de fire som nå er siktet for medvirkning til dobbeltdrap ha begynt å krangle seg imellom. Krangelen utspant seg over biljardbordet, som stod i en egen liten avdeling ved utestedet.

En anonym kilde som var tilstede i nattklubben sier:

- Da Christian kom inn i biljardavdelingen for å se hva som skjedde, kranglet de fire mennene hissig - og kastet biljardkuler på hverandre.

Dagbladet har grunn til å tro at Christian Echoldt grep inn. Dermed skal de fire ha slått seg sammen mot Echoldt, som brutalt ble slått i bakken.

Da Dagbladet møtte ham i går morges, talte sårene i bakhodet og en kraftig hevelse over øyet sitt tydelige språk.

Alarmert

Nedslagningen må trolig ha skjedd rett før klokka 02.25, for på dette tidspunkt ble politiet alarmert av flere innringere om bråk på Chez - og startet utrykning.

De to eneste dørvaktene på Chez, Morisse og Rønning, kom samtidig til unnsetning. Da kom knivene fram.

Sekunder seinere lå de to dørvaktene på golvet mens blodet pumpet ut av dem.

Far til den avdøde Martin Morisse, Stein Morisse, forteller til Dagbladet at både hans sønn og den andre vakten var stukket i lysken:

- De som stakk, visste hvordan de skulle gjøre det. De kuttet hovedpulsårene på dem. Guttene blødde i hjel i løpet av sekunder og minutter.

Hylte

Et øyenvitne forteller:

- Jeg satt i baren og så plutselig ei jente komme løpende mens hun hylte: «Se hva som har skjedd!» Jeg løp inn i biljardrommet. Der lå begge i hver sin gedigne blodpøl. Den ene, en god kamerat av meg, lå på magen. «Vakt» sto det med store bokstaver på ryggen.

Nå gikk det bare et par minutter, så var politiet var på stedet. I løpet av disse to-tre minuttene, i kaoset som oppsto blant de 60- 70 gjestene, må samtlige fire siktede ha tatt seg ut og rukket å hoppe i bilen de hadde kommet til Moss i.

En av vaktene døde momentant. Den andre skal ha omkommet på vei til sykehuset.

Nektet adgang

De fire drapssiktede skal ha begitt seg fra hjemmene sine på Oslos vestkant ved 21-tida.

Ved utestedet Børsen ga karene uttrykk for at de var kjørt til Moss for å treffe venner.

Men på Børsen kom kvartetten ikke inn. Den ene av guttene manglet nemlig én måned på å være fylt 20 år gammel.

Dette skal ha gjort minst én av mennene, 23-åringen fra Eritrea, rasende.

- Mannen med rastaflettene var svært hissig. Vi brukte 20 minutter på å få dem jaget av gårde, opplyser helgeansvarlig ved Børsen, Cathrine Siverud.

Deretter gikk kvartetten til Chez. Og ble - etter all sannsynlighet - medvirkere til dobbeltdrap.

<B>SLÅTT NED: Christian Echoldt (med ryggen til) på vei inn til avhør ved Moss politistasjon i går morges. Han ble slått ned i bakken av de drapssiktede umiddelbart før drapene.