Priskuttet på 2,9 millioner kroner fra den opprinnelige prisantydningen på 11,5 millioner kroner, tilsvarer en rabatt på nær 25 prosent.
Priskuttet på 2,9 millioner kroner fra den opprinnelige prisantydningen på 11,5 millioner kroner, tilsvarer en rabatt på nær 25 prosent.Vis mer

Kuttet prisen med 2,9 mill.

Leiligheten på Frogner i Oslo ble i vår lagt ut med prisantydning på 11,5 millioner kroner. Nå er den solgt, for 8,6 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) I april i år ble leiligheten i President Harbitz’ gate 3B på Frogner i Oslo lagt ut for salg med prisantydning 11,5 millioner kroner. Nå er den solgt, for 8,6 millioner, skriver Finansavisen.

Ifølge Finn.no-annonsen ligger leiligheten i første etasje, pluss en underetasje med bod, TV-stue, bad og vaskerom. Den er på 124 kvadratmeter og er nyoppusset i 2017.

Tyr til priskutt

Onsdag denne uken la bransjeorganisasjonen Eiendom Norge frem statistikk som viste at boligprisene i Oslo falt 1 prosent i september, og totalt er prisene ned godt over 8 prosent fra toppen i april. Resultatet er at mange boligselgere har måttet ty til priskutt for å få solgt.

Og nettopp det har ifølge avisen vært tilfelle for leiligheten i President Harbitz’ gate. Prisantydningen på leiligheten er ved flere anledninger kuttet og senest i midten av september. Da til 8,6 millioner kroner. Det vil si et priskutt på 2,9 millioner fra den opprinnelige prisantydningen på 11,5 millioner kroner, tilsvarende en rabatt på nær 25 prosent.

Salgssummen på 8,6 millioner kroner gir en kvadratmeterpris på rett under 70.000 kroner. Snittet for bydel Frogner er ifølge rapporten som kom fra Eiendom Norge tidligere denne uken på 86.600 kroner.

«Komfortable »

Eier av leiligheten er selskapet Vestvik Invest, som igjen eies av en rekke aksjonærer gjennom ulike selskaper. Blant aksjonærene er Espen og Carsten Aubert, Anders Ombustvedt, Christina og Petter Melan Rogstad, Trond Gunnar Christensen, Jan Erik Løvik og Kjetil Haga. Ifølge eiendomsregisteret kjøpte de eiendommen i 2016.

Styreleder Simon Vestvik i Vestvik Invest skriver følgende i en SMS til Finansavisen:

«Vi kjøpte hele seksjonen for 11,1 millioner og har deretter delt den opp i to leiligheter. Nå har vi solgt den ene for 8,6 millioner og er veldig komfortable med det».

Eiendomsmegler Stian Pøhner i Nordvik & Partners besvarte ikke Finansavisens henvendelser fredag.

Andre økonominyheter:
Starter dekning av Røkke-aksje
DNB Markets tar inn Storebrand i varmen