OVERGREP: Disse Kadhafi-lojale soldatene ble fotografert av nyhetsbyrået Reuters under en guidet tur ved Ajdabiya i mars i år. Foto: Ahmed Jadallah/Reuters/Scanpix
OVERGREP: Disse Kadhafi-lojale soldatene ble fotografert av nyhetsbyrået Reuters under en guidet tur ved Ajdabiya i mars i år. Foto: Ahmed Jadallah/Reuters/ScanpixVis mer

Kuttet strupen på sine tre døtre etter at Kadhafi-styrker voldtok dem

Ny skrekkrapport fra Libya avdekker grusomme handlinger fra Muammar Kadhafis styrker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En libysk far skal ha utført såkalte æresdrap på sine døtre etter at de hadde blitt massevoldtatt av Kadhafis soldater for å «fjerne skammen fra familien», ifølge en fersk rapport fra Physicians for Human Rights (PHR).

Døtrene på 15, 17 og 18 skal ha forsvunnet etter at Kadhafis styrker hadde ankommet i Tomina, like ved Misrata. Da døtrene kom hjem igjen fortalte de at de hadde blitt voldtatt kontinuerlig i tre dager.

Faren skal deretter ha kuttet strupen på de tre døtrene.

Massevoldtekt på skole I den ferske rapporten fra den Boston-baserte menneskerettsgruppen, står det at jentene skal ha blitt voldtatt på en barneskole i Tomina, som skal ha blitt gjort om til et interneringssted der kvinner og jenter helt ned i 14-årsalderen skal ha blitt voldtatt.

I den ferske rapporten framkommer det også hvordan Kadhafis styrker skal ha pågrepet sivile for å bruke dem som menneskelige skjold.

En far fortalte PHR at Kadhafis soldater skal ha truet hans to unge barn til å sitte oppå en stridsvogn og truet: «Du blir her, og hvis Nato angriper oss, så dør du også.»

Kadhafis styrker skal ha brukt sivile områder som markeder, moskeer og skoler for å stasjonere sine våpen, framkommer det i rapporten.

Blant annet skal sivile, stort sett små barn og eldre voksne, ha vært i sjokk etter at Kadhafis styrker skal ha avfyrt Grad-raketter mot Misrata fra en fabrikk i Kararim.

Kidnapping og tortur Rapporten hevder også å avdekke tortur, vold, henrettelser, voldtekt og kidnappinger av sivile, i tillegg til angrep på ambulanser og leger.

- Mer enn 1170 personer har blitt registrert savnet i Misrata, og FN bekrefter at minst 1000 har forsvunnet eller blitt kidnappet siden februar 2011, står det i rapporten.

Videre hevdets det at et eldrehjem i Kerzaz ble jevnet med jorden, og at Kadhafis styrker kidnappet 36 av de eldre, uføre og hjemløse sivilistene som var i bygningen. Disse er fremdeles ikke funnet.