Kuttet uføretrygd til varetektsfanger. - Farlig for rettssikkerheten

Forsvarer reagerer.

ARBEIDSMINISTER: Robert Eriksson (Frp). Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ARBEIDSMINISTER: Robert Eriksson (Frp). Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i år innførte Regjeringen en regelendring som gjør at personer som sitter i varetekt i Norge ikke lenger har krav på uføretryd utover den første perioden de sitter. Det mener den erfarne advokaten Arne Seland er farlig for rettssikkerheten.

- Tidligere fikk en beholde uføretrygden så lenge en satt i varetekt. Hvis en eventuelt gikk over på dom, mistet en uførepensjonen. Det var en fornuftig ordning. Når du sitter i varetekt er du ikke dømt, og du er å anse som uskyldig, sier Seland til Dagbladet.  - Mister leilighet Han forsvarer en mann som sitter varetektsfengslet i Bergen, og som nå står i fare for å miste boligen, fordi han ikke har mulighet til å betale etter at uføretrygden ble kuttet.

- Min klient har nå sittet to måneder i varetekt og han mister uførepensjonen. Det betyr at han ikke har noen mulighet til å betale lån, avdrag og andre utgifter på leiligheten. Leiligheten har han eid i ti år og er hans trygghet og det som gir han noe stabilitet. Det er de aller færreste som sitter i varetekt som har en stor buffer å tære på, sier advokaten. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer