Kuwaitisk quisling arrestert med norsk pass

Den kuwaitiske lederen som Irak innsatte i Kuwait etter å ha okkupert landet i august 1990, skal være arrestert på flyplassen i Kuwait by med norsk pass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere lederen av «den provisoriske regjeringen for et fritt Kuwait», oberst Ala'a Hussein Ali, skal ha blitt arrestert på flyplassen etter å ha fløyet dit fra Norge, opplyser politiet i Kuwait.

Mannens navn er ikke registrert i Utlendingsdirektoratets register. Norges ambassade i De forente arabiske emirater, som også er ansvarlig for Kuwait, er ikke informert av kuwaitisk politi om saken, opplyser første ambassadesekretær Martin Sørby.

Obersten skal ha fløyet til Kuwait til tross for at han har en dødsdom hengende over hodet. Ala'a ble dømt til døden etter at de irakiske styrkene var drevet ut av Kuwait våren 1991. Han skal ha levd i Norge siden han flyktet fra Kuwait i 1991. Han skal ha kommet til Kuwait by med sine fire barn.

- Han ble arrestert så snart han viste fram det norske passet sitt, og barna ble levert til slektninger som ventet i ankomsthallen, sier en representant for flyplasspolitiet.

(NTB)