Kværner-aksjen stuper

Kursen på Kværner-aksjer fortsatte å falle i dag, etter gårsdagens resultatframleggelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Midt på dagen i dag hadde Kværner A-aksjen falt med 7,6 prosent til 109 kroner. B-aksjen hadde falt med litt over 7 prosent til 91 kroner. Mandagens fall var også betydelig, henholdsvis 8,5 og 10,9 prosent for A- og B-aksjer.

Årsaken til det vedvarende kursfallet er frykten for at det fortsatt kan komme store tap i Kværner. Selskapet opplyste selv under resultatframleggelsen i går at det ikke er tatt fullstendige avsetninger for framtidige tap. Analytikerne kan også ha funnet mer «grums» i sin tallknusing enn de rakk i går.

Kværner-aksjen har i løpet av 1998 variert mellom 381 og 70 kroner. Ved børsslutt i går var avkastningen per aksje i selskapet redusert med nesten 70 prosent i løpet av året.

Totalindeksen på Oslo Børs var gått ned med 1,1 prosent midt på dagen i dag. Industri og skip/offshore og store bedrifter generelt var områder i minus, mens finansindeksen pekte svakt oppover.

Dow Jones-indeksen i New York gikk i pluss ved stengetid i går. I dag var bildet broket på børsene i Europa og Asia, med forholdsvis beskjedne utslag i pluss og minus.

(NTB)