Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kværner-ansatte: - Salget er ikke gunstig

De ansatte i Kværner er bekymret over at russiske Yukos Oil kjøper Kværner Hydrocarbons og Kværner Process Technology for om lag 880 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Salget er ikke gunstig for oss, sier hovedtillitsvalgt og styremedlem, Rolf Utgård til NTB.

- Det er deler av Kværners kjernevirksomhet som nå selges - under påtrykk fra en av konsernets største eiere - uten at vi vet hvilke planer Yukos Oil har med sitt eierskap, sier han.

- Pokerspill

- Det kan se ut som om russerne driver for mye av et pokerspill, sier Utgård.

Han viser til at representanter for Yukos har uttalt at Yukos-ledelsen verken er interessert i å møte Kværners styre eller Kværners tillitsvalgte. - En noe uortodoks holdning, sier Utgård.

Yukos skal betale kontant når det inngås endelig avtale om kjøpet. Kværner har i høst hatt akutte likviditetskriser og frykter en tredje krise omkring 20. november.

Frykter pengemangel

- Det kan fort bli trøbbel igjen dersom Yukos Oil ikke ønsker å bidra i en eventuell emisjon, sier Utgård.

Det russiske konsernsjef og styreformann Mikhail B. Khodorkovskij sa i forrige uke at Yukos tar siktet på å selge seg ned i Kværner så snart Hydrocarbons framtid var sikret.

Men andre uttalelser tyder på at Yukos Oil ikke har planer om å selge seg ut med det første.

- Russerne har vært hemmelighetsfulle og gitt sprikende uttalelser. De har iallfall ikke sagt noe som vi kan forholde oss til, sier Utgård.

(NTB)

Hele Norges coronakart