Kværner-ansatte godtok fallskjerm

De ansattes styrerepresentanter i Kværner godkjente at Kjell Almskog fikk en gigant-fallskjerm. Det bekrefter konserntillitsvalgt Rolf Utgård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Dagens Næringsliv har Kværners konsernsjef Kjell E. Almskog en etterlønns- og pensjonsavtale verd 169 millioner kroner.

- Vi kjente ikke detaljene i avtalen, men vi visste at Almskog ville få en avtale på linje med den Erik Tønseth hadde. Vi skjønte at vi ikke kunne få Almskog til halve prisen. Vi måtte også skjele til det han hadde i ABB. Det er svært mye penger, men det er en avtale over en 30-årsperiode, sier Utgård til Dagbladet.

- Helt jævlig

På en pressekonferanse i dag sa LO-leder Yngve Hågensen dette om rekord-fallskjermen til Kværner-toppen:

- Den er helt jævlig. Almskogs fallskjerm understreker det jeg sa 1. mai om grådighetskultur og vil ikke akkurat blidgjøre folk i streik, sa Hågensen.

Utgård sier til Dagbladet at det var et eget styreutvalg i Kværner med styreformann Christian Bjelland i spissen som forhandlet fram avtalen med Almskog.

- Da vi skulle skifte ut Tønseth, stilte vi som krav at topplederen skulle være norsk. Vi syntes Kjell Almskog var en meget bra løsning. Vi ønsket ham og hadde ikke annet valg enn å godta betingelsene. Hadde vi gått mot lønnsavtalen, ville han ikke tatt imot tilbudet og vi ville ikke fått den mannen vi ville ha, sier Utgård.

Han mener det er næringslivstoppene selv som må stoppe karusellen med stadig større fallskjermer.

- Vi i Kværner hadde en diskusjon om fallskjermer og opsjonsavtaler på 90-tallet, men tapte. Jeg mener opsjoner burde vært forbudt, det er en jævla uting, sier Utgård.