Kværner granskes for innsidehandel

Oslo Børs undersøker nå om Kværner-sjef Erik Tønseths avgang kan ha ført til ulovlige transaksjoner av Kværner-aksjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld meldte TV 2 at det dagen før Tønseths avgang lekket ut opplysninger til aksjespekulanter om at Kværner-sjefen ville komme til å gå av. Spekulanter som satt med innsideinformasjonen kunne være i stand til å tjene millioner på handel med Kværner-aksjer. Ryktet om at Tønseth var på vei ut av lederstolen førte i går til at Kværner-aksjen steg med 15 prosent.

Informasjonssjef ved Oslo Børs, Bernt Bangstad, bekrefter at børsen har innhentet lister fra Kværner over hvilke personer som på forhånd kjente til Tønseths avgang.

- Denne kretsen av personer sammenholdes nå med transaksjoner foretatt i det aktuelle tidsrommet. Det vi eventuelt finner av ulovlig innsidehandel sender vi videre til Kredittilsynet. Børsen vil også kontrollere andre som har handlet Kværner-aksjer. Man kan tenke seg at det har vært en lekkasje, og at flere ledd må undersøkes, sier Bangstad til NTB.

Bangstad vil ikke opplyse hvor mange personer som kjente til at Kværner-sjefen måtte gå. Da Oslo Børs åpnet i morges, steg verdien på Kværners A-aksjer raskt med over 10 prosent. Verdien sank imidlertid noe ut over dagen.

(NTB)