Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kværner-krisen løst

Kjell Inge Røkke ble satt på sidelinja. Russiske Yukos Oil var sentral i løsningen som styreformann Harald Arnkværn presenterte i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er en stor glede for meg som styreformann i Kværner å kunne si at vi har funnet en langsiktig løsning for selskapet, sa styreformann Harald Arnkværn klokka 18.20 i kveld. Pressekonferansen var innkalt bare minutter tidligere.

Løsningen innebærer at Kværner har fått garantert minimum tre milliarder kroner i frisk kapital. Samtidig stiller bankene opp og gir selskapet 4,5 milliarder kroner i et rentefritt lån i ti år. De første tre årene er lånet også avdragsfritt. Lånet kan gjøres om til aksjer i selskapet om det ikke blir innfridd.

Valgte Yuokos framfor Røkke

Kværner-sjefen opplyste på pressekonferansen at de hadde jobbet med tre ulike alternative løsninger for den økonomiske krisen i selskapet.

Sin egen, Røkkes og russiske Yuokos Oils.

Arnkværn opplyser at forslaget til løsning fra russerne kunne kombineres med deres egen løsning, og de derfor valgte den. Om Kjell Inge Røkkes forslag til løsning sier Arnkværn at den baserte seg på at bankene skulle ettergi mye gjeld, og at det ikke var gjennomførbart.

Almskogs fallskjerm kraftig kuttet

- Avtalen bygger på at vi viser edruelighet, sa Arnkværn. Han opplyste at de vil redusere kostnadene betydelig og at de vil forsøke å redusere krav som selskapet har mot seg.

Kjell Almskogs millionfallskjerm er også kraftig redusert i den løsningen som nå vil bli lagt fram for aksjonærene i selskapet. Arnkværn opplyste at Almskog vil få en pensjon som tilsvarer den han ville fått dersom han hadde fortsatt i sin stilling i ABB-konsernet.

Les hele pressemeldingen fra Kværner her.

<B>LØSNING: Styreformann Harald Arnkværn presenterte i kveld det han kaller en langsiktig løsning for Kværner.
Hele Norges coronakart