Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kværner-luksus for 18 mill

Amerikanske Kværner-direktører unnet seg luksus og frynsegoder for 18 millioner - og sendte regninga til skattebetalerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå får de knusende kritikk i en revisorrapport, skriver VG.

Rapporten påstår at Kværner har belastet myndighetene for 18 millioner kroner i private utgifter på urettmessig grunnlag. Dersom dette viser seg å stemme, er episoden svært pinlig for Kværner og selskapets direktører.

Da Kværner overtok verftet i 1998, lovet amerikanske myndigheter å spytte inn 3,6 milliarder kroner i subsidier - mot at Kværner skulle bygge opp et nytt og moderne verft. Lista over hva Kværner-sjefene har fått dekket på skattebetalernes regning er lang. Her er noen eksempel:

- Leie av villa til over seks millioner kroner

- Leie av BMW 740 iL

- Sofaer til nesten 150.000 kroner

- Piano til 54.000 kroner

Utbetalingene omtales om kategorisk urimelige, udokumenterte og i strid med regelverket.

Kværner mener å ha sitt på det tørre.

- Dette må ses i lys av at denne revisoren stiller som motkandidat til den sittende guvernøren som har ivret for Kværner-prosjektet. Den samme revisoren var også med og stemte for hele avtalen i sin tid, sier infosjef Marit Ytreeide i Kværner til VG.