Inspirerende:  Kværner viser at innsatsen for reduserte kostnader og økt effektivitet gir uttelling, mener konsernsjef i Statoil, Helge Lund. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Inspirerende: Kværner viser at innsatsen for reduserte kostnader og økt effektivitet gir uttelling, mener konsernsjef i Statoil, Helge Lund. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Kværner med gigantisk Statoil-avtale

Kværner skal levere stålunderstell til felt hvor Statoil er operatør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Kværner og Statoil har inngått en rammeavtale for leveranse av stålunderstell til felt hvor Statoil er operatør på Johan Sverdrup. Prosjektet har en foreløpig estimert verdi på 3 milliarder, skriver selskapet i en børsmelding.

Med intensjonsavtalen vil Kværner begynne arbeidet med leveransen av to komplette stålunderstell til Johan Sverdrup-feltet, ett til stigerørsplattformen og ett til boreplattformen.

- Her demonstrerer Kværner at innsatsen for reduserte kostnader og økt effektivitet gir uttelling. Dette er inspirerende for oss i Statoil. Sikker og kostnadseffektiv ressursutnyttelse og langsiktig verdiskapning er vår viktigste oppgave, sier Helge Lund, konsernsjef i Statoil.

Understellet til stigerørsplattformen leveres sommeren 2017, mens understellet til boreplattformen blir levert våren 2018. Aktiviteten vil være høyest i andre kvartal 2017 når omtrent 350 personer kommer til å jobbe på prosjektet.

Flere nyheter - 1 års utsettelse tilsvarer 9 kroner for Det Norske
Sterkt kvartal fra Aker
Sterk vekst, men litt skuffende fra Kværner