Kværner-selskap er våpenhandler

Industrigiganten Kværner sitter med store interesser i sørafrikansk våpenhandel, og datterselskapet Techno Arms forhandler om å levere våpen for 215 millioner kroner til Sierra Leone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kværner-ledelsen i London sier de ikke har rapporter om slike salgsframstøt, mens direktøren i Techno Arms sier han har håp om å få gjennomført handelen med Sierra Leone.

Techno Arms lager pumpehagler som med et håndgrep kan omgjøres til granatkastere. Pumpehaglene er utformet som moderne maskinpistoler, og kan skyte granater og påsettes bajonetter. Administrerende direktør Ratomir Andrejevic i Techno Arms sier han hadde en kontrakt på 30 millioner dollar (215 millioner kroner) på gang med Sierra Leone i 1997. Kontrakten glapp etter det blodige kuppet i fjor, men han fortsetter forhandlingene med håp om å få solgt hele partiet. FN har etter kuppet gjennomført embargo av det borgerkrigsherjede afrikanske landet.

Det er den norske menneskerettighetsorganisasjonen NorWatch som har innhentet uttalelsene fra bedriften i Sør-Afrika. NorWatch er en gruppe i Framtiden i våre hender og har i lengre tid satt søkelyset på norsk næringslivs virksomhet i den tredje verden.

Techno Arms selger våpen til land som Uganda, Mosambik, Elfenbenskysten og De forente arabiske emiratene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer