Kværner skuffer - igjen

Kværner-sjefen Kjell Almskog setter hytteprisrekord på Tjøme. Selskapet han leder skuffer nok en gang investorene og kommer med resultatvarsel for året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men om Almskog har grunn til sprette champagnen for å feire kjøpet av denne hytteperlen sør for Havna Hotell, har Kværner-aksjonærene torsdag ingen grunn til å feire: Kværner rykket i morgentimene torsdag ut med et resultatvarsel for året. Konsernet venter at den økonomiske nedturen i USA vil påvirke resultatet for E&C negativt i år.

Som om ikke dette er nok har en av Kværners kunder søkt erstatning på 65 millioner dollar, eller godt og vel 600 millioner kroner. Investorenes reaksjoner lot ikke vente på seg. Aksjemarkedet sendte umiddelbart Kværner-aksjen ned til 62,50 kroner som er det laveste kursnivået siden aksjemarkedet lå nede for telling i månedsskiftet mars/april. Selv om kursen har tatt seg noe opp utover torsdagen og Kværner ligger på 63,50 kroner, er kursen likevel ned hele 5,2 prosent fra onsdag. Nå blir ikke Kjell Inge Røkke blid...

I kjølvannet av resultatvarselet fra den britiske leverandøren av telekomutstyr, Marconi, falt de fleste aksjene i TMT-sektoren fra morgenen av over hele Europa. På Oslo Børs falt derfor telekomrelaterte aksjer fra start.

Eltek har imidlertid snudd, og et etter en oppgang på en femtiøring ligger Eltek etter tre kvarters handel faktisk i positivt territorium. Nera sliter derimot i motbakke og kursen faller med 2,1 prosent til 28 kroner. Nera har vært helt nede i 27,20 kroner på morgenkvisten.

For øvrig falt Optciom kraftig fra start og aksjen har vært nede i 471 kroner i morgentimene. Kursen har imidlertid tatt seg kraftig opp og ligger stort sett uendret etter tre kvarters handel på Oslo Børs. Opticom handles til 503 kroner, eller ned 1,2 prosent.

Omsetningen i Statoil har roet seg ned etter heftig handel hos tilretteleggerne Morgan Stanley og UBS Warburg de første par ukene. Statoil ligger etter tre kvarters handel kun på fjerdeplass på omsetningstoppen med aksjer for 24 millioner kroner. Statoil stiger for øvrig i takt med oljeprisoppgangen det siste døgnet og aksjen handles til 68 kroner.

Ellers på omsetningstoppen er det små kursutslag fra åpning. Tomra bidrar til at hovedindeksen er ned 0,1 prosent til 193,39 poeng etter kursnedgang på 1,7 prosent til 144,50 kroner.

Som følge av børsstengningen i USA i går er omsetningen svært beskjeden på Oslo Børs torsdag formiddag. Klokken 10.50 er det kun omsatt aksjer for skarve 200 millioner kroner.

Artikkelen er produsert i samarbeid med Finanskanalen.no.