Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kværner til angrep mot Røkke

Mandag legger Kværner trolig inn et konkret bud på Aker Maritime. Det betyr i så fall krig mellom to giganter i norsk industri, der begge forsøker å kjøpe hverandre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aftenposten skriver i dag at Kværner avholdt et ekstraordinært styremøte fredag. På dette møtet ble det trolig vedtatt å gå til helt konkrete skritt for å ta over kontrollen i selskapet, der Kjell Inge Røkke eier 63 prosent av aksjene.

Røkke på sin side sikret seg nylig 26,4 prosent av aksjene i Kværner. Selskapet frykter for at moldenseren vil kjøpe seg opp ytterligere.

Tre ganger tidligere har Kværner tatt initiativ overfor Røkke for å kjøpe større deler av Aker Maritime. Alle gangene har prisen vært for høy. Hvordan de skal få Røkke til å godta dette budet er uklart. En spekulasjon går ut på at strategien er å legge inn et bud, vel vitende om at Røkke vil si nei, mens man håper at de andre aksjonærende i Aker Maritime gjør det.

Møtet fredag ble holdt i under et voldsomt hemmelighetskremmeri, og både informasjonsavdelingen og ledelsen har i helgen vært umulige å komme i kontakt med. Forrige gang det skjedde i selskapet, var da Erik Tønset skulle sparkes som konsernsjef i 1998.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media