Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kværner-tillitsvalgt: Gir ikke opp statlig hjelp

Gang på gang er det blitt sagt nei til å gå inn med statlig økonomisk hjelp til Kværner. Likevel er Kværners hovedtillitsvalgte Rolf Utgård overbevist om at staten ikke kan godta Kværner-konkurs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En konkurs i Kværner vil være den verst tenkelige utgang for alle parter: så vel aksjonærer som kreditorer og ansatte. Og det vil bety en sanering av verdifulle kompetansemiljøer.

- Derfor tror jeg ikke at selv en Høyre-dominert regjering kan sitte rolig og se på at det skjer, sier hovedtillitsvalgt Rolf Utgård. I går møtte han andre tillitsvalgte i europeiske Kværner-bedrifter i London. I formiddag skal han sammen med styreformann Harald Arnkværn møte næringsminister Ansgar Gabrielsen (H) i Oslo for å orientere om situasjonen.

Mot løsning

Fra statlig hold er det gang på gang sagt nei til å gå inn med økonomisk hjelp.

- Det er mange måter å hjelpe til på for å unngå en konkurs. Jeg tror ikke staten kan sitte rolig og se på at så mange bedrifter ødelegges, at så verdifulle kompetansemiljøer rett og slett saneres, sier Utgård.

I London i går ga styreformann Harald Arnkværn signaler om at pengefloken trolig kom til å løse seg i helga.

Blant annet med et forskudd på nærmere 900 millioner kroner fra russiske Yukos Oil.

Trygt for finnene

- Da vil finnene få en helt annen trygghet for pengene sine, sier Utgård, og sikter til det Kværner-eide verftet Masa Yards, som har fått mellom 1 og 1,5 milliarder kroner i betaling fra RCCL for et cruiseskip.

Verftet har ikke villet sende disse pengene til morselskapet i Norge, i frykt for at de skulle forsvinne i en konkurs. De juridiske aspektene rundt dette blir nå avklart.

Hele Norges coronakart