Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kværner varsler konkursbegjæring

Kværners styre har informert Aker Maritime om at selskapet forbereder en konkursbegjæring mandag, melder NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ny skjebnenatt

Nye møter mellom Kværner og Røkke

Det skal være bankene som har sagt nei til forutsetningene som ligger i Kjell Inge Røkkes og Aker Maritimes plan for redning av konsernet.

Styret satt ved 20-tiden og ventet på svar på et brev som tidligere på kvelden var sendt til Kværners største aksjonærer og bankforbindelser. I brevet sier styret ifølge NTBs opplysninger at det ikke går i hop for Kværner dersom ingen beveger seg i forhold til de planene som hittil er lagt på bordet.

Selskapet trenger 250 millioner kroner i driftskapital fram til torsdagens generalforsamling.

- Dette er ganske utrolig, men vi får bare ta det til etterretning, sier informasjonsdirektør Geir Arne Drangeid i Aker Maritime i en første reaksjon til NTB.

Reaksjonen fra Kværners styre kom etter at Aker Maritime i løpet av lørdag og søndag hadde lagt fram flere konkretiseringer av sitt forslag til å løse krisen i selskapet, ifølge Drangeid.

Utsette

Kværners styre kom søndag kveld med et forslag til Aker Maritime om å utsette Kjell Inge Røkkes plan om å slå de to selskapene sammen.

Det sier styreformann Harald Arnkværn til NTB.

-Situasjonen er fortsatt uavklart. Vi har orientert de sentrale partene om at hvis vi ikke finner en løsning på den langsiktige selskapsmodellen og de kortsiktige pengeproblemene innen mandag morgen, er det en realistisk fare for at Kværner kan gå konkurs, sier han.

Arbeidet for å finne en løsning vil fortsette utover kvelden og natt til mandag.

Her kan du lese mer om Kværner

Hele Norges coronakart