Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kværner vil bygge atomlager i Russland

Oslo (NTB): Kværner vil sette i gang bygging av lager for atomavfall fra russiske ubåter i byen Severodvinsk i den nordvestre delen av Russland, melder NRK Dagsnytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skjer selv om det ennå ikke er utarbeidet en rammeavtale om atomsikkerhet mellom Russland og Norge.

Direktør Kåre Rygg Johnsen i Kværner Maritime sier at byggingen av et mindre atomlager kan bidra til at større prosjekter blir realisert, blant annet rensingen av Andreeva-bukta på Kolahalvøya.

- Det vi har prøvd fra norsk side er å prioritere prosjekter som har betydning for å bedre risikoen på russisk side når man legger opp disse atomubåtene og få det til med minst mulig innsats av penger og midler, sier Rygg Johnsen.

Containerskip

Kværner er involvert i flere prosjekter i det russiske området, blant annet byggingen av et containerskip for oppsamling og lagring av atomavfall.

- Spesifikasjonene og tegningene av skipet er ferdigbehandlet. Vi er i posisjon til å starte byggingen og gå i forhandlinger med russiske verft om bygging av skipet, sier Kværner-direktøren.

Rygg Johnsen påpeker imidlertid at det politiske klarsignalet fortsatt mangler.

- Rammeavtalen mellom Russland og Norge må komme på plass før vi kan gjennomføre det største av disse prosjektene, sier Kværner-direktøren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!