Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kværner vil kjøpe hele Aker Maritime

Kværner og konsernsjef Kjell Almskog vil legge inn et bud verdt 4,5 milliarder kroner for alle aksjene i Kjell Inge Røkke-eide Aker Maritime. Budet er for lavt, mener Kjell Inge Røkke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I følge Dagens Næringsliv, så har Aker Maritime i en børsmelding uttalt at budet ikke reflekterer verdiene av Aker Maritime.

Kværner vil betale med aksjer og tilbyr aksjonærene i Aker Maritime 0,79 nye ordinære Kværner-aksjer for hver aksje i Aker Maritime. Dette tilsier en pris på om lag 80 kroner for hver Aker Maritime-aksje, cirka 15 kroner over dagens børskurs.

- Målet er å skape et selskap med en sterk internasjonal virksomhet og et komplett spekter av produkter og tjenester innen olje- og gassindustrien over hele verden, sa Kværner-sjef Kjell E. Almskog på en pressekonferanse i formiddag.

Kværner vil utarbeide det endelige tilbudet til Aker Maritimes aksjonærer i løpet av tre uker. Deretter vil aksjonærene få en to ukers akseptperiode.

- Så vil vi forhåpentligvis få en ekstra generalforamling i Kværner etter dette, fortsatte Almskog.

Han legger budet på bordet uten noen forhåndsaksept fra AMAs aksjonærer. Han avviser at han har et bedre tilbud på hånden hvis AMAs aksjonærer ikke godtar budet.

- Vi står på at dette er et godt tilbud, sier Almskog.

Kværner og Aker Maritime vil ha en samlet omsetning på rundt 60 milliarder kroner, og cirka 50 000 ansatte i 40 land.

En sammenslått olje- og gassvirksomhet vil ha en omsetning i år på cirka 22 milliarder kroner og 20 000 ansatte i 20 land. Dette vil bli et av de største leverandørselskapene i verden innen offshoreteknologi og -tjenester.

Konsernsjef Kjell A. Almskog mener det er mulig med en 30 til 50 prosent vekst i løpet av de to første årene:

- Vi får mer muskler, det er ikke mange selskaper som kan vise til en størrelse og profil som dette selskapet vil kunne representere, sa Almskog.

Aker-ledelsen har foreløpig bare gitt denne uttalelsen:

«Aker Maritime har i dag mottatt informasjon om at Kværner vil legge inn et bud på samtlige aksjer i selskapet. Fra Aker Maritimes side vil vi nå bruke litt tid på å sette oss inn i hva tilbudet innebærer før vi gir ytterligere kommentarer», sier informasjonsdirektør Geir Arne Drangeid.

Ledelsen i Aker Maritime sitter nå i møte, og det er ventet at det vil komme nye uttalelser i løpet av formiddagen.

Kjell Inge Røkke vil få en eierandel i Kværner på 22,68 prosent hvis Aker Maritime godtar budet fra Kværner.

Aker Maritime-aksjonærene vil totalt få en eierandel i Kværner på 36 prosent, skriver Dagens Næringsliv.

Kjell Inge Røkke, som eier 63 prosent av Aker Maritime, vil få en eierandel i Kværner på 22,68 prosent. I dag kontrollerer Røkke 26,39 prosent av Kværner-aksjene.

EKSTERNE LINKER

Kværner

VIL KJØPE: Kværner-sjef Kjell Almskog.
VIL SELGE?: Aker-sjef Kjell Inge Røkke.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media