Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kværner vil snakke med Røkke

Styret i Kværner tok i kveld ny kontakt med Aker Maritime og storaksjonær Kjell Inge Røkke for å få klarhet i innholdet i Røkkes skisse til løsning på Kværner-krisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Styret trenger svar på helt konkrete spørsmål. Det viktigste er hvor Røkke skal ta pengene fra, sier konsernsjef Kristian Siem til NTB fredag kveld.

- Meget alvorlig

- Situasjonen er meget alvorlig for Kværner, understreker Siem.

- Røkkes skisse må konkretiseres. Det er ingen vits å snakke sammen hvis innholdet i skissen ikke er gjennomtenkt, sier han.

Siem sier at det ikke er hold i det som styret har fått seg fremlagt.

- En meget alvorlig situasjon, gjentok Siem flere ganger i intervjuet med NTB.

Han understreker at siden Aker Maritime ikke støtter styrets løsning på Kværners problemer, er det heller ikke nok tillit i markedet til å gjennomføre løsningen.

Kapital

- Og vi kan heller ikke reise arbeidskapital til å drive selskapet videre, sier Siem.

Han sier at han ikke tror Røkke og Aker Maritime helt oppfattet innholdet i det brevet som styret torsdag sendte til dem.

- Alvoret ble ikke oppfattet helt ut. Derfor må jeg understreke igjen og igjen at det ikke er noen form for pokerspill vi driver, sier han.

Siem vil be Røkke beskrive hvor egenkapitalen skal komme fra og hvordan han skal klare å få godkjennelse fra bankene i tide.

- Dersom han ikke kan skaffe tilstrekkelig likviditet, har han heller ingen løsning, sier Siem under en pause i styremøtet i kveld.

(NTB)

Hele Norges coronakart